Karakteristika HDN dhe të ofrimit të


Sëmundja hemolitike e të porsalindurit (HDN) është ende një nga më të ankthit në obstetrikë.

Detyra Obstetër kryesore të parandaluar vdekjen e fetusit dhe ndoshta shtrijë zhvillimin e saj intrauterine. Varësisht nga shkalla e metodave HDN dhe kushtet e ofrimit janë në thelb të ndryshme.

Rodorazreshenye me HDN më të butë


Natyrisht, situata më e mirë është të ofrimit vaginally në 37-38 javë të shtatzënisë.

Por objektivisht e mundur vetëm kur më pak të rënda HDN, edhe për terapi konservative. Në përgatitje për lindjen e fëmijës, mjekët kanë tendencë për të reduktuar titrin e antitrupave në gjakun e nënës, dhe për këtë arsye planin në përgatitje për normë ymmunohlobulynoterapyy lindjes është e kombinuar zakonisht me plasmapheresis terapeutik.

Shteti vlerësuar tërësisht fetusit me ultratinguj, Doppler dhe kardiotokografike (CTG).

Pa ndryshime mund të çojë ofrimin vaginally. Për zhvillimin e aktivitetit të punës duke përdorur metoda të ndryshme rodovozbuzhdenyya.

Nëse ka shenja që tregojnë hipoksi intrauterine fetusit, në interesin e tij të prodhojë një seksion cezariane.

Në rastin e dorëzimit vaginally monitoruar kërkon monitorim të vazhdueshëm të fëmijës. Në rast të një përkeqësim të punës së saj gjithashtu prodhojnë C-seksion.

Lindja e fëmijës në HDN rëndë

Kur HDN mesme ose variant i ashpër i dorëzimit mund të jetë vetëm një prerje cezariane. Ofrimit operative është shumë më i butë për të fetusit.

Tipar është gjithashtu një periudhë e dorëzimit: në të rënda HDN lindjes gjithmonë në fillim, mjekët bëjnë të mirën e tyre për të vazhduar shtatzëninë, por kur fetusi bëhet kritike, e vetmja mënyrë për të dalë janë lindje të parakohshme.

Si rrezik të vogël shtatzënisë të dëmtojë fetusin gjatë operacionit janë shumë të mëdha, prandaj dhe është zhvilluar një metodë të veçantë të heqjes së fëmijës në membranat.

Kjo është teknikisht e vështirë në ekzekutimin dhe kërkon kirurg shumë të aftë dhe një ekzekutim të shpejtë, pasi ka laminat fshikëz fetusit bashku me placenta.

Pas heqjen e fëmijës transmetojnë neonatolgët cilët kalojnë masa reanimatsioonye dhe, nëse është e nevojshme, të vënë fëmijën në inkubator.

Zëvendësimi Rodorazreshenye si një komplikacion i transfuzionit të gjakut

Një tjetër mundësi për dorëzimin e fëmijës me të rënda HDN emergjente c-seksioni, i cili ishte një komplikim i një operacioni të transfuzionit të gjakut zëvendësim (CLP).

Gjatë këtij operacioni gjilpërë përmes cila do të jetë transfuzionit, ultratinguj është futur në një enë të kërthizës e fetusit. Shpesh manipulim i tillë është e komplikuar nga gjakderdhje nga anijet kërthizës kurrizit kërkojnë ofrimin e emergjencës me prerjeje cezariane. Prandaj ZPK gjithmonë zhvillohet në një mbaruar veprojnë.

Jo vetëm shtatzënia, por edhe gjatë lindjes HDN i mbushur me shumë rreziqe. Gratë me konfliktin Rezus për ofrimin janë dërguar në klinikat e mëdha apo të qendrave rajonale të pajisura me të gjitha llojet e kujdesit obstetrik dhe neonatal.

Por vështirësitë e hasura nga obstetër në menaxhimin e shtatzënisë dhe lindjes në pacientët me tension të tipit dhimbje koke, të duket e parëndësishme në krahasim me ata që bien neonatolgët, mëndë këtë fëmijë.