Hypertonicity e mitrës gjatë shtatzënisë


Kur ekspozohen në trupin e një gruaje shtatzënë një numër i faktorëve negativ të jashtëm dhe muskujt e brendshme stimujve të mitrës mund të vijnë në një gjendje të ngacmuar, të fillojë të bjerë ngadalë. Kjo gjendje quhet hypertonicity, dhe kjo është një rrezik për zhvillimin e plotë të fetusit dhe mund të çojë edhe në abort.

Hypertonicity e mitrës: Shkaqet


  1. Në tremujorin e parë të shkakut shtatzënisë rrit tonin e mitrës mund të ulen progesterone hormon në vezore (në trup të verdhë) që mund të çojë në abort spontan.
  2. Infantilism gjenital mund të shkaktojë ton në rritje të mitrës, mitrës pazhvilluar përgjigjet edhe për të shtrihen.
  3. Disponueshmëria sëmundjet gjinekologjike edhe para shtatzënisë mund të kontribuojnë në mur parregullt mitrës shtrihen rritjen e fetusit dhe hypertonicity saj. Kjo mund të jetë Endometrioza, dhe fibroids mitrës, dhe sëmundjet inflamatore e mitrës dhe vezoreve, shpesh e kombinuar me zhvillimin e mangësi hormonal.
  4. Ndonjëherë hypertonus mitrës lidhur me hyperextension e myometrium me polyhydramnios, për fetusin të madhe, shtatzëni të shumëfishtë.
  5. Roli i veçantë negativ luhet nga dështimet në sistemin nervor qendror, duke çuar në crregullime tonin e myometrium. Ata mund të shkaktohet nga puna e rëndë fizike, lodhje, mungesa kronike e gjumit, stresi dhe trazira emocionale, sëmundjet infektive, i shoqëruar nga dehje të rënda dhe ethe.
  6. Sëmundjet endokrine (sidomos gjëndër tiroide), rëndim të sëmundjeve kronike të brendshme, predispozicion gjenetik për abort, gra të moshës 18 dhe më të vjetër se 35 vjeç mund të çojë në hypertonus.

Symtomy dhe komplikimet e hypertonus mitrës

Manifestimet më të zakonshme të hypertonus mitrës është zvarritje dhimbje në fund të barkut, rajonin e mesit dhe kryqe. Në fazat e mëvonshme të shtatzënisë marrin këto dhimbje cramping në natyrë, dhe një grua shtatzënë ndihet rritur ton dhe densitet mitrës.

Kur simptoma të tilla duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor për shkak të rrezikut të komplikimeve:

  • aborti spontan, lindja e parakohshme;
  • ndërsa shpesh zgjati ekzistuese ose hypertonicity e mitrës mund të jetë i prishur utero-placentar rrjedhjen e gjakut, e cila ndikon negativisht në fruta, duke kontribuar në zhvillimin e hipoksi, kequshqyerja fetusit si një dërgese kundërshtim me atë të oksigjenit dhe ushqyesve;
  • në shtojcë të ulët të placentës dhe tonin e myometrium mundur shkëputje pjesshëm placentar, zhvillimin hemorragjike, në disa raste kjo mund të çojë në vdekje të fetusit.

Kanceri Hypertonicity: Trajtimi

Parimet themelore të trajtimit është shtrat tjetër, për të shmangur stresin dhe ndonjë aktivitet fizik, normalizimin e gjumit dhe rritje heqjen ton mitrës duke përdorur antispasmodic (qirinj Jo-Spa me papaverine). Njëkohësisht, mjeku përshkruan mirëpritur infuzion i Leonurus, sanëz, dhe në qoftë se terapi hormon është prohesteronovaya dështim. Duke ruajtur pacientin hypertonus mitrës hospitalizuar në një spital, ku trajtimi kompleks është kryer.