Nëse ju keni dhimbje prapa gjatë shtatzënisë


Nëse ju keni dhimbje prapa gjatë shtatzënisë


- "Nuk është çudi," dhe të themi shumë do të jetë e drejtë. Mitra është ku fetusi zhvillohet, të vendosura anatomike në afërsi të lumbosacral me strukturën e saj të fuqishme të fibrave nervore. Gradualisht rritet mitra në madhësi dhe shtyp të gjitha organet e afërta, përveç pesha bie ngarkesë shtesë mbi nyje dhe shpinë mesit. Trupi i gruas është rindërtuar, duke u përgatitur për shtatzëninë dhe lindjen, eshtrat e legenit përveç pothuajse të gjitha proceset që ndodhin me ngarkesë në rritje. Kjo mund të shoqërohet me të moderuar dhemb mbrapa dhimbje.

Përveç kësaj, mbrapa dhemb në shpinë në pozicionin e gabuar të mitrës gjatë shtatzënisë, apo devijime të tjera nga shtatzënia normale. Është e rëndësishme për çdo detaj. Shtatzënë duhet të jetë nën mbikëqyrje mjekësore, edhe në qoftë se asgjë shqetësuese. Ata mund të japin dobësitë e para dështimit në shëndetin e nënës shtatzënë. Në qoftë se ka pasur probleme me shpinë: lakim, dhimbje të ulët mbrapa, dhe muskujt e dobët dhe ligaments - të gjithë përforcohet nën ndikimin e ngarkesës së lartë.

Në fund të shtatzënisë mbrapa dhimbje në pjesën e pasme të grave. Kjo është për shkak jo vetëm për të fituar peshë, por edhe për faktin se kreu rritet fëmija fillon të ushtrojë presion mbi legenit të kockave. Nëse xhoko dhimbje mund të trajtojë ato me një dietë të pasur me kalcium (qumësht, arra, herbs, peshk, mish). Ndihmon një kompleks të veçantë të vitaminave për gratë shtatzëna. Ju mund të bëni ushtrime në këshillën e mjekut tuaj.

Dhimbje prapa gjatë shtatzënisë

Gjatë shtatzanisë duhet shmangur tendosje shtesë fizike në muskujt e mbrapa në jetën e përditshme: të veshin këpucë takë të ulët, në vend të shpatet nuk mbledhje mbajnë çanta të rënda. Nëse dhimbje prapa të shkaktuara nga sëmundjet e organeve të brendshme, trajtimi është i nevojshëm për të rënë dakord me mjekun, për shkak se shumë droga janë të rrezikshme për fetusin. Me dhimbje të fortë mund të marrë një pilulë ose Nurofen ketonal dhe shtrihem. Në pozicionin e shtrirë në shpinë e zvogëlon ngarkesën në anën e pasme të ulët dhe subsides dhimbje.

Të gjitha këto arsye mund të shkaktojë dhimbje prapa pas lindjes së fëmijës. Nuk është rastësi ka periudha pas lindjes - koha e nevojshme për ta kthyer ndryshime në organizëm, lëvizja e "në vend", largimin e lëngjeve të tepërta, ndryshimin kundërt në strukturën e kockave dhe ligaments e shtyllës kurrizore dhe ligaments e pelvisit. Shpesh në procesin e ristrukturimit që ka spazma e muskujve, duke i dhënë dhimbje.

Nënat e reja kanë dhimbje prapa pas lindjes edhe pas ngarkesës shtesë, sepse ata shpesh kanë për të rritur fëmijën në krahët e tij, ulur në një pozicion kohë ushqyerjes me gji, kujdesin e fëmijës e në gjendje të vjetër. Duket dhimbje bezdisur mbrapa, të përbërë duke ndryshuar pozicionin e trupit dhe mund të japin mollaqe ose hips.

Është e rëndësishme të mbani mend se gji nuk mund të marrë qetësues, ju lutem edhe ato që janë zgjidhur në shtatzëni. Çdo mjekim gjatë laktacionit merren në mënyrë rigoroze në recetë!

Spelling dhe burim Sintaksa kur Rishtypjen ruajtur.
Neni ofruar nga faqja e internetit të revistës "Site" shëndet të mirë! »»