Frymarrja gjatë punës si për të marrë frymë


Frymëmarrje e duhur mund të reduktojnë ndjeshëm dhimbje gjatë lindjes, zbut nënën dhe e vendos në një bazë pozitive. Dhe e fundit por jo më pak, frymëmarrja e duhur gjatë punës ndihmon në parandalimin e hipoksi (uria oksigjenit) në fetus.

Frymëmarrje e duhur gjatë punës: Teknologji


Frymarrja gjatë punës mund të jenë të ndryshme. Ka tre lloje kryesore: tranzicioni i ngadalshëm dhe i shpejtë.

Ju mund të përdorni frymëmarrje më të rehatshme ose frymëmarrje individ në çdo fazë të lindjes. Për shembull, fryma e ngadaltë edhe për t'u çlodhur në përleshje, dhe në fazën e fundit të lindjes është konsideruar frymëmarrje optimale tranzicioni.

Frymëmarrje të ngadaltë në lindje

Mëso për të marrë frymë ngadalë e vështirë, por nuk do të vonojë këtë njohuri të drejtpërdrejtë për lindjen e fëmijës. Të jetë i sigurt për të praktikuar më parë.

Ndjenja përafrim të luftuar mbrapa, relaksohuni dhe të marrë frymë thellë. Të përpiqet të marrë jashtë të gjitha të theksuar në të njëjtën kohë me tym. Imagjinoni se sa dhimbje dhe parehati, si valët nga koka deri te këmbët. Ngadalë thith me hundë dhe nxjerr si ngadalë nëpërmjet gojës tuaj. Me lloj i ngadalshëm frymëmarrja rekomanduar frymë dy herë më pak se zakonisht, dmth 7-10 herë në minutë.

Në fund të luftës, të bëjë një nxjerr plotë relaksuese. Relaksoheni muskujt tuaj, ose perekyntesya të ecin në anën tjetër, posuvaytesya deri sa erdhi një valë të re të dhimbjes nga përleshje.

Gjatë punës, ju mund të përdorni një teknikë të ngadalshëm frymë për 1-1,5 minuta në një kohë.

Frymëmarrja e përshpejtuar në lindje

Ky lloj i frymëmarrjes mund të përdoret edhe gjatë punës për lehtësim dhimbje.

Ndjerë afrimin e luftës, të vazhdojë të marrë frymë përshpejtuar: thith hundë dhe nxjerr frymë nëpërmjet gojës tuaj ngadalë përshpejtimin frymën e tij. Kështu ajo bëhet më sipërfaqësore.

Përplasja më e shpejtë ndodh (afër periudhës së fuqive) duhet të jetë përshpejtimi i shpejtë. Disa obstetrit këshillojnë nënat për të marrë frymë si një qen që është i shpejtë dhe i cekët. Kjo është një tjetër emër për frymëmarrje të përshpejtuar.

Si intensitetin e kontraktimet reduktojë gradualisht perehoditek frymë ngadalshëm, frymë hundë (nëse është e mundur) dhe exhaling përmes gojës. Përleshjet në vijim të marrë frymë thellë dhe relaksohuni.

Kjo frymëmarrje mjeshtër nuk është aq e thjeshtë sa mund të duket. Prandaj është rekomanduar me forcë për të punuar jashtë paraprakisht.

Frymëmarrje Swap në lindje

Upgradeable kombinon lehtë të frymëmarrjes frymëmarrje të cekët dhe exhalations periodike zhurmshme, dmth të shpejtë dhe frymëmarrje të ngadaltë, për të cilat ai ka marrë emrin e tij.

Frymëmarrje upgradeable fillon me një tip të shpejtë, e ndjekur nga një frymë lehtë (2 herë për sekondë). Pas 3 cikle të frymë nxjerr ngadalë dhe thellë.

Në kontraktimet e hershme të fillojë të marrë frymë gojën lehtë dhe sipërfaqësore, me një frekuencë prej 7-20 cikle për 10 sekonda. Pas çdo ciklin e tretë ose të pestë të frymëmarrjes ngadalë nxjerr. Por mos bëni këtë përpara një frymë thellë, kjo nuk është e nevojshme.

Mundohuni të marrin në konsideratë merrni frymë-nxjerr dhe frymëmarrjes cikle. Zhytur në këtë proces, ju vidvolichetesya dhimbje, me të vërtetë sjell lehtësim.

Kur lufta do të përfundojë, të marrë disa frymëmarrje të thellë të relaksuar dhe të përpiqen për t'u çlodhur.

Frymëmarrjes gjatë punës: rregullat e stërvitje

  • Të filluar trajnimin për mandat aktive të 12-15 javë të shtatzënisë dhe të vazhdojë ato deri në lindje.
  • Stërvitje rekomanduar disa herë në ditë, si në mëngjes, pasdite dhe në mbrëmje. Është e rëndësishme për të monitoruar gjendjen e tyre. Ndjeheni i trullosur, të pakëndshme, trajnim duhet të ndalet.
  • Pas çdo ushtrim është shumë e rëndësishme për të rivendosur ritmin normal të frymëmarrjes.
  • Para se trajnimi i nevojshëm për të hedh në dhomë, dhe në mënyrë ideale për të trajnuar në ballkon apo në park.