Lindja e natyrshme pas cezariane


Besohet se lindja e natyrshme pas cezariane në dispozicion 70-85% të grave. Megjithatë, një specialist kryesor në shtatzëni për shkak të zgjedhjeve të tij politike profesionale mund të ndalet në lindje me prerje cezariane, pavarësisht nga dëshirat e nënës në të ardhmen.

Përsëriteni seksion cezariane: indikacione


  1. Indikacione absolute për ofrimin operativ është prania e lë mbresë gjatësor mitrës.
  2. Tregues relative të varet nga koha e fillimit të një të ri Statusi shtatzënisë mbresë mitrës kanalin e lindjes gatishmërinë dhe shenja të tjera fiziologji e lindjes.
  3. Lindjes Përsëriteni cesarean tregon binjakët apo treshet si në qoftë se fëmijët kanë një dallim kritik në peshë.
  4. Taktika të gabuara të ndihmuar nënat dhe shkelje të Fiziologjisë punës (PREVIA ose shkëputje placentar) të kërkojë shpërndarjen e shpejtë.

Në raste të tjera, lindja e veçantë pasi cesarean të jetë e mundur nën kushte të caktuara.

Lindja e natyrshme pas cezariane: kushtet e

Lindja e natyrshme pas cezariane sugjerojnë vlerësim intranalnuyu intrauterine fetusit. Rezultatet e monitorimit mund të përdoret për të parandaluar shkëputjen mbresë fillon, e cila lejon një grua për të lëvizur lindjen natyrore pas prerjeje cezariane pa komplikime.

Induksion shpesh farmakologjike e punës në raste të tilla është e papranueshme, sepse ajo mund të çojë në një rritje të mprehtë në ngarkesës në mbresë mitrës.

Lindja e natyrshme pas cezariane: avantazhet

Avantazhet e lindjes përsëritet pas dorëzimit të pavarur operative përfshijnë:

  • Procesi i shpejtë shërimin e trupit;
  • Normalizimi i laktacionit në ditët e para pas lindjes;
  • ka rrezik të komplikimeve postoperative të tilla si gjakderdhje apo endometritis;
  • reduktimin e rrezikut të crregullimeve të funksionit të riprodhimit të grave.