Lindja e natyrshme pas cezariane


Në dekadat e fundit, nuk është më një ndërhyrje cesarean emergjente, dhe është bërë pothuajse e zakonshme në spitale. Lindja e fëmijës kesaryat edhe aluzion të vogël të një problemi në rrjedhën natyrore të lindjes apo të shtatzënisë.

Kështu mjekët kanë tendencë për të shmangur lindjet e vështira dhe rreziqet që kërcënojnë nënën dhe fëmijën, edhe hipotetike. Në këtë drejtim, numri i grave me mitrës mbresë shumë të madhe. Më parë në shtatzënitë e përsëritura Verdikti i tyre ishte i qartë Caesar! Asnjë mjek do të kryejë u lindjes vaginale në gratë me një mbresë të mitrës, nga frika sidomos këputje e saj gjatë punës.

Për fat të mirë, në vitet e fundit për shkak të ndryshimit të operacioneve teknologjike (kryesisht prerje në segmentin më të ulët të mitrës) lindjen vaginally në femra të tilla bëhet e mundur.

Pse lindjes natyrore operacion preferueshme


Sepse c-seksioni është bërë diçka e zakonshme, jo të gjitha gratë e kuptojnë se kjo është kryesisht kirurgji.

Ashtu si me çdo kirurgji abdominale, infeksionet cezariane kërcënuese, dështimin e seams, gjatë shërimin e tyre, probleme të frymëmarrjes, thyerje të eshtrave të porsalindur. Pas cezariane trupit prind shërim është shumë më e gjatë sesa shpërndarjen normale. Përveç kësaj, askush nuk anuluar vdekjen e papritur për shkak të alergjive të anestezi, e cila nuk mund të parashikohet paraprakisht.

Pas një lindje të natyrshme në gratë shtatzëna priti një ndjenjë të përfundimit, nuk është një ndjenjë që një fëmijë hequr. Përkundrazi, duke u vendosur kontakt me fëmijën dhe laktacionit. Fëmija kalon nëpër vaginale, në vend të mësuar me botën më paqësore.

Në çfarë kushtesh lindjes natyrale pas cesarean mundur

 • Parë C-seksion është bërë në terma relativë.
 • Nuk ka pasur komplikime gjatë periudhës postoperative.
 • Një fëmijë i lindur me anë të operacionit të mirë.
 • Nuk është vetëm një mbresë në segmentin më të ulët të mitrës.
 • Kukurec pasur.
 • Mbresë nuk ka dëm.
 • Shtatzënia përsëritet vazhdon normalisht.
 • Pas operacionit të fundit 2 vjet ose më shumë.
 • Pas cezariane nuk u ndërpresë shtatzëninë.
 • Pesha e fëmijës në shtatzëni e përsëritur nuk i kalon 3800
 • Mosha gestational prej të paktën 38 javësh.

Cilat janë tiparet e një lindje të natyrshme pas cesarean

Gruaja i cili vendosi që të lindë fëmijën e saj të dytë në vete, duhet të dini se prania e lë mbresë mitrës nuk janë të rekomanduara për anestezi dhe induksion artificiale e punës. Kërkon monitorim të vazhdueshëm të mitrës dhe fetusit është në proces kardyotokohrafyy.

Është e dëshirueshme në disponueshmërinë e menjëhershme të përfunduar veprojnë në rast të komplikimeve.