Lindja e fëmijës natyrore


Trupi i gruas është projektuar të natyrshme për ofrimin e përsosur. Shtatzënia është trajnime shtesë për ofrimin e duhur. Prodhuar nevoja hormonet lidhjeve dhe indeve të bëhen më elastike, u rrit pragun dhimbje. E gjithë kjo është bërë në mënyrë që të maksimizuar lindjen e fëmijës kaluar lehtë dhe të qetë, jo vetëm për mami, por për fëmijën.

Zhvillimi i mjekësisë sigurisht e bëri jo vetëm efekte pozitive në punë, por gjithashtu paraqiti një numër të pikave negative. Anestezi, prerja perineum, pincë përdorin këto dhe metoda të tjera të përdorura në spitalet tona me ose pa. Ata shkelin rrjedhën natyrore të punës, i cili krijon vështirësi për nënën dhe fëmijën.

Çfarë është lindjes natyrore


Ende nuk ka një përcaktim të qartë të lindjes natyrore. Shumica obstetrit dakord se kjo nuk është mbi-ofrimit të kujdesit mjekësor apo ndërhyrjen më delikate mjekësore. Dhimbje dhe manipulimet e tjera bëhen vetëm nëse ato janë absolutisht të domosdoshme. Dhe ata shpesh nuk janë të nevojshme, sepse në rrjedhën normale të lindjes pa drogës dhimbje stimulojë mjaft e durueshme. Përplasjet intensifikuar gradualisht, duke i dhënë trupit një shans për t'u përgatitur për dhimbjen nga sinteza hormonet e nevojshme.

Gjatë lindjes natyrale lejojnë gratë të ecin, të ulen, qëndrojnë të gjithë atë që trupi i saj ka nevojë në një kohë. Është vërtetuar se lëvizja aktive e fazës së parë të dhimbjes së punës është transferuar shumë më e lehtë. Në mënyrë ideale, në qoftë se nënat të kenë mundësinë për të marrë një dush të ngrohtë ose dush. Kjo lehtëson më tej dhimbjen. Shumica lindjet janë në këmbë e lehtë, nuk e shtrirë, siç është bërë zakon në spitalet tona.

Në disa raste edhe pse anestezi është e nevojshme. Zakonisht është e nevojshme për gratë me pragjet e ulët dhimbje. Sigurt për fëmijën është anestezi epidural. Por kjo nuk i jep grave kontroll të plotë të trupit të tij gjatë përpjekjeve, të cilat mund të ndikojnë në rrjedhën e punës.

A duhet të jetë i pranishëm në njeriun e ofrimit të

Natyrisht, të ndihmojë një të dashur në lindje është nënë shumë e nevojshme ardhmja. Shpesh një njeri i tillë është një njeri. Sidomos kjo mbështetje psikologjike të nevojshme në fazën e parë të punës, në çdo përpjekje. Njeriu jo vetëm që flet me gruan e tij, shkëputur atë nga goditjet, por gjithashtu e bën asaj një masazh, beson se periudhë. Vërtetuar se njerëzit që ishin të pranishëm në lindjen e fëmijëve të tyre, të formuara ndjenjat e mëparshme prindërore.

Kundërindikimet për ofrimin vaginale

Lindjes natyrore përfitojnë nënën dhe fëmijën vetëm kur ata janë të dy duke bërë mirë dhe nuk vuajnë nga sëmundjet. Ndonjëherë ne duhet të sakrifikojë rrjedhën natyrore të punës. Kjo ndodh në rastet kur një kërcënim për jetën e nënës ose të fëmijës: ngatërresë kërthizës kurrizit, hipoksi, tensioni i lartë i gjakut të nënës dhe të tjerët. Në situata të tilla, obstetrit kërkojnë sa më shpejt që të jetë e mundur për të përfunduar shpërndarjen. Shpesh e përdorur dhe seksioni cesarean.