Simptomat e humbura abortit dhe shkaqet


Shtatzënia, humbi abortin, dështoi sinonime abortit, që do të thotë se shtatzënia për disa arsye pushuar për të zhvilluar, dhe veza e fekonduar me ish mbetet në mitër.

Për shkak të futjes të gjerë të ultrazërit në praktikë obstetrik kjo diagnoza është më shpesh dëgjohet se 20-30 vjet më parë. Në shumicën e rasteve kjo është në fazat e hershme (deri në 12-14 javë). Por në tremujorin e dytë të vdekjes së fetusit mund të rezultojë në abort humbur.

Simptomet e shtatzënisë humbura


Aborti humbur klinikisht nuk mund të duket për disa javë, dhe shpesh diagnoza është ultratinguj. Megjithatë, ka simptoma që një grua mund të prekë deri idenë se shtatzënia është diçka e gabuar.

  • Shumica e grave shtatzëna vuri në dukje një numër të ndryshimeve në trupin e tyre: nuk ka sëmundje në mëngjes, zgjerimin e gjirit dhe mbindjeshmëri e tyre, ndryshimet në pasioneve të ushqimit dhe marrëdhëniet me aroma të ndryshme dhe kështu me radhë D. Në rastin e abortit të humbura dhe vdekjen e fetusit këto simptome zhduken, shpesh mjaft dramatike.. Këto ndryshime duhet të lajmërojnë shtatzënë dhe të japin rritje të një apel te mjeku.
  • Një tjetër simptomë klinike e shtatzënisë është e shkarkimit mazhuschie kafe vaginale. Ata zakonisht neobilnyy, por është një tregues për ultrazërit.
  • Aborti humbur të dyshuar për mospërputhje me hormon shtatzënisë β-HHCH Mandatit të saj.

Diagnoza e abortit humbura

Sigurisht, kjo është ultratinguj. Studimi Në pamundësi për të parë vezë të detajuar dhe të konstatojë mungesën e rrahje zemre të fetusit. Në shtatzëni, vdekja embrioni i ngrirë shpesh bëhet zbulimi tejzanor dhe duket të ketë asnjë simptomë.

Në rastin e vdekjes së fetusit sipas llojit të shtatzënisë humbura në gratë është një seri e ndryshimeve. Së pari, duke ndryshuar nivelet e hormoneve që mbështesin shtatzënisë, sidomos β-HHCH. Shtatzënisë Nevojë vezë që ngriu gjithashtu ndryshon. Lëngu amniotik është zhytur gradualisht, dhe elementet e vezën nënshtrohet ndryshimeve mesme tretje. Në procesin e chorion mund pjesërisht të zhvishem, duke provokuar shfaqjen e ngjyra zgjedhje.

Shkaqet e shtatzënisë humbura

Faktorët që çojnë në vdekjen e embrionit në fazat e hershme, mund të ndahen në katër grupe:

  1. Faktorët gjenetik (dyfishuar ose trefishuar grup të kromozomeve, prania në gjenomin e kromozomeve embrionit shtesë ose pjesët e tyre individuale, anomalitë kromozomale të ndryshme dhe mutacioneve, etj).
  2. Shkaqet Infektive (sëmundje akute ose kronike të cilat mund të jenë të lokalizuara në disa organe të veçanta apo të ndikojë në gjithë trupin).
  3. Faktorë autoimune grup të gjerë që përfshin formimin e antitrupave për indet e embrionit ose Gonadotropin njeriut chorionic, pajtueshmërinë e sistemit çift histocompatibility (HLA), sindromi antiphospholipid, dhe të tjerët.
  4. Faktorët endokrine (Hormoni tepërt ose androgens, të pamjaftueshme për të mbështetur numrin e progesterone shtatzënisë sekrecion shkelje të hormoneve tiroide, mungesa e trashje apo shtim në peshë).