Lindjes artificiale atë


Lindjes artificiale është një metodë e ndërprerë një shtatzëni të padëshiruar për një periudhë prej 20 javësh nga provokuar lindje të parakohshme. Kjo është një situatë ku aborti apo vakum nxjerrja e fetusit pamundur.

Gjithashtu, nganjëherë në lindje artificiale për qëllim provokim lindjes në fund të zgjatjes shtatzanisë në (nga 41 javë) ose gjatë lindjes me prerje cezariane.

Indikacionet për lindje artificiale


Procedura e lindjes artificiale bëhet vetëm nëse treguesit strikte mjekësore dhe sociale, ku nuk ka asnjë mënyrë për të shpëtuar shtatzënisë. Zgjidhja merr një komision të veçantë të mjekëve të përcaktuara në spital, ku lindjes artificiale.

Për sëmundjet që janë indikacionet për lindjen artificiale përfshijnë:

  • infeksionet (rubeola, sifilizi, tuberkulozi dhe të tjera në rastin e anomalive të rënda të fetusit);
  • sëmundje serioze sistemike të nënës (sëmundje të zemrës, patologji të rënda të sistemit nervor, mëlçisë, veshkave, tumor malinje);
  • komplikime të rënda të gjysmës së dytë të shtatzënisë (Gestosa, eklampsia);
  • identifikimin e fëmijës keqformime të papajtueshme me jetën;
  • nuk zhvillohet (të ngrira) shtatzëninë;
  • vdekja intrauterine fetusit.

Treguesit sociale për lindje artificiale përfshijnë:

  • Gjykimi privuar nëna e të drejtave prindërore;
  • shtatzënisë që ka ndodhur si pasojë e grave përdhunim (me kusht dëshirën e saj për të hequr qafe e fëmijës);
  • e grave në burg ose në vende të tjera të paraburgimit;
  • Vdekja e burrit apo marrja e paaftësisë së parë ose të dytë në grup gjatë shtatzënisë gratë.

Teknika e lindjes artificiale

Shumica Procedura artificiale lindjes kryer nga pacienti merr hormoneve të veçanta që shkaktojnë tkurrje të parakohshme dhe lindjes mëvonshëm.

Në disa raste bëhet ashtuquajturin abortin kripur, fshikëz e fetusit kur administrohet zgjidhje hypertonic kripë, duke çuar në vdekjen e fetusit. Heqja e tij pasues është kryer në 1-2 ditë.

Në kryerjen e lindjes artificiale në shtatzëni vonë lindjen e mundshëm të një fetusit praktike. Për vrasjen e tij është futur përmes zgjidhjes kordonit të kërthizës të klorur kaliumi, e cila shkakton arrestimin kardiak.

Pasojat e mundshme të lindjes artificiale për gratë

Të efekteve të mundshme të lindjes artificiale përfshijnë hemorragji (humbjen e gjakut që tejkalon shumën në lindje fiziologjike), inflamacion dhe shqetësime hormonale lidhur me abortin panatyrshme.

Ju gjithashtu nuk mund të harrojmë stresin e madhe psikologjike për gratë të lidhura nga kjo në çdo procedurë traumatike, si dhe rreziku i infertilitetit në të ardhmen.