Si të regjistroheni për shtatzëninë


Sot, nënat e ardhshme dhënë një zgjedhje të madhe për institucionet që mund të jetë një grua shtatzënë. Kjo mund të jetë një spital shtetëror, dhe klinika për femra dhe klinikat private janë. Dhe zgjedhja e ku dhe si për të regjistruar mbi shtatzëninë varet nga vullneti dhe kapaciteti financiar gratë shtatzëna.

Ku vërehet shtatzënë


Mundësia më e zakonshme është një shtet klinikë antenatal në zonë, e cila është shtëpi për grua. Së pari, ai është i përshtatshëm për shkak se ajo është afër shtëpisë dhe nuk duhet të shpenzojnë kohë dhe përpjekje për të lëvizur nëpër qytet. Është gjithashtu e dëshirueshme që ndodhin në mjeku, të cilin ajo hetuar ose të trajtohet para se të shtatzënisë. Plus kjo qasje është se mjeku janë të gjitha të dhënat në lidhje me testet e hershme të sëmundjes, trajtimeve, në qoftë se ata ishin të.

Nëse e dëshiruar, nëna mund të zgjidhni një tjetër vend, të tilla si një klinikë private për të marrë deri atje për shkak të shtatzënisë. Por ajo do të duhet të marrë një deklaratë nga klinikën antenatale lokale. Në këtë rast, ju do të duhet të nënshkruajë një kontratë me klinikën për të ofruar shërbime dhe të paguajnë një shumë të caktuar për mbikëqyrjen e mjekut. Nuk ju do të jepen udhëzime të qarta se si të regjistroheni për shtatzëninë.

Kur ju duhet të regjistroheni në shtatzëni?

Regjistrohu me shtatzëninë e nevojshme periudhën për 12 javë nga ngjizja. Në një pamje të hershme në mjeku ju do të jetë në gjendje për të zbuluar sa më shpejt të jetë e mundur dhe të fillojnë trajtimin e sëmundjeve të mundshme që mund të komplikojë shtatzënisë. Sa më gjatë që vërehet nga një mjek dhe të aftë për të kryer më me kujdes rekomandimet dhe rregulloret, më shumë siguri se fëmija juaj do të jetë i lindur të shëndetshme. Përveç kësaj, kur regjistrimi në deri në 12 javë të nënës merr një shumë totale prej 400 rubla.

Si të regjistroheni për shtatzëninë

Gjëja e parë që ju duhet të bëni është të vizitoni klinikën. Çdo gjë tjetër do të tregojë dhe të tregojnë aty. Gjatë vizitës së parë, mjeku do të kërkojë historinë mjekësore dhe një numër të pyetjeve:

  • në lidhje me sëmundjet e kaluara;
  • prania e sëmundjeve kronike;
  • e transaksioneve të shtyra;
  • prania ose mungesa e alergjive;
  • në lidhje me shtatzëninë e mëparshme.

Në regjistrimit ju do të duhet për të sinqerisht përgjigjem të gjitha pyetjeve mjeku se ai ishte më kompetent dhe të aftë për të bërë vendime të drejta në lidhje me vërejtjet tuaja. Është atëherë peshon nënën shtatzënë dhe matjen e rritjes, e ndjekur nga një provim legenit. Kjo është e mençur për të shkruar një listë të pyetjeve që ju doni të pyesni mjekun për të mos harroni.