Si të sillemi në lindje


Në fund të shtatzënisë, rreth 37 javë, është e këshillueshme për të lexuar në lidhje me mënyrën se si procesi i lindjes natyrore. Në shumë mënyra sjellja e suksesit të grave të lindjes.

Si të sillemi gjatë punës


Nëse lindja filloi me kontraktimet pavullnetshme e kontraktimet e mitrës të rregullta, për të kujtuar dhe rekord kohën dhe kohëzgjatjen e intervaleve mes kontraktimet. Këto tregues djeg më mirë për të kontrolluar fillimin e punës të rregullt. Ai gjithashtu do të dallojë vërtetë nga kontraktimet rreme përgjatë arsyet kryesore: kohëzgjatja e rritjes së emetimit dhe dhimbje të shpeshta.

Nëse lindja filloi me këputje e membranave duhet të mbani mend kohë për të informuar mjekun e tij. Membranat pengon depërtimin e infeksionit në mitër të fetusit. Obstetër nuk rekomandoj duke tërhequr lindjen e fëmijës, pas këputje e membranave më shumë se 12 orë, që nga shanset e infektimit. Nëse padashur nuk fshikëzës fetusit shpërtheu, ajo do të shkelte integritetin e mjekut, procedura është pa dhimbje.

Diktim shtatzënë në çdo fazë para dhe gjatë lindjes mund të sinjalizojë shkëputje placentar, duke shkaktuar mungesë të oksigjenit në fetus dhe gjakderdhje në lindjen e fëmijës. Norm lindjes konsiderohen mazhuschie shkarkimit të përgjakshme ose të qarta.

Gjatë përleshjeve duhet:

 • sillen me qetësi, pa bujë;
 • mos e mbani frymën tuaj, dhe teknikat e frymëmarrjes për të përdorur për gratë shtatzëna (kohëzgjatjen e mbytje / tym 01:59) për të siguruar depërtimin e oksigjenit të fetusit;
 • dëgjoni me trupin tuaj, mos tendosje muskujt tuaj për t'u çlodhur (tensioni i muskujve ngadalëson hapjen e qafës së mitrës, duke vonuar procesin e lindjes);
 • nuk e marrin ushqim apo pije, ajo mund të shkaktojë të vjella refleks në çdo fazë të punës (dhe kirurgji në sfondin e anestezisë mund të çojë në regurgitation ose nxjerrje të përmbajtjes së stomakut në gojë, atëherë mushkërive);
 • rregullisht bosh fshikëzës dhe ndoshta zorrës së trashë;
 • të zgjidhni çdo pozitë të rehatshme, e cila nuk të parandaluar rrjedhën e natyrshme e procesit (shtrirë në anën tuaj me gjunjë vendosur tuaj, në këmbë, duke tërhequr prapa, në të katër këmbët, etj);
 • me përleshjet e shpeshta intensifikuar dhe e dërgoi në spital.

Kur qafën e mitrës është zbuluar plotësisht, një grua në punë të ndjehen dëshirën për të nxitur. Ajo duhet të informojë mjekun.

Si të sillemi gjatë përpjekjeve

Periudha e dytë ishte shumë më e shkurtër se ai i mëparshmi, dëbimi i fetusit zakonisht zgjat 20-30 minuta në lindjen e parë dhe në 10-15 pas. Kreu i fetusit ushtron presion mbi muskujt e perineum, e cila është dëshira për të nxitur.

Rregulli kryesor i kësaj faze është për të dëgjuar dhe ndiqni udhëzimet e mjekut dhe obstetër. Ata dërguan një grua që po lind, kontrollin statusin e saj dhe fuqinë.

Gjatë përpjekjet duhet:

 • në një pozicion horizontal, mjeku ndjekur lëvizjen e fëmijës dhe ka ndihmuar nënat (pozitë vertikale është gjithashtu e pranueshme, por ajo ju lejon të kontrollit duke lëvizur kokën nëpër kanalin e lindjes);
 • gjatë përleshjeve mjeku i ekipit duhet të mbajë frymën tuaj, shtrihet muskujt e barkut, shtyn përpara fruta (pushtet duhet të vazhdojë deri në fund të luftës, përsëri ringjallet ajrit në mushkëri);
 • Mos qaj lejuar të thuhen nga tingujt ulët monoton (kjo do të relaksoheni muskujt e legenit dysheme dhe kancerin e qafës së mitrës, britmat e larta me zë të lartë mund të shkaktojë vrull e qafës së mitrës);
 • duhet të pushojnë në mes kontraktimet, marr frymë thellë;
 • përpjekjet për të ndaluar, të relaksoheni muskujt e legenit tuaj, marrë frymë rëndë kur mjeku do të shkarkojë kokën dhe supet e fëmijës, përndryshe ekziston rreziku i shpërthyer bigëzim dhe shfaqjes së traumave lindjes në fëmijën.

Në rast të një rezultati të favorshëm të lindjes së porsalindur është vendosur në bark e grave edhe para kordonin e kërthizës është e prerë.

Sjellja gjatë refuzimit placenta

Periudha e tretë është më e shpejtë dhe më pak të dhimbshme. Placentë dhe fëmijë i lindur pas vdekje të bëhet pas një ose dy përpjekjeve. Procesi i kontrollon mjek obstetër për të shmangur një humbje të madhe të gjakut, mjeku mund të bëjë një injeksion tkurrës.

Brenda dy orëve pas lindjes një grua duhet të jetë në sallën e lindjes nën mbikëqyrje mjekësore, atëherë ajo është transferuar në repartin e paslindjes me fëmijën.