Si për t'u përgatitur për lindjen e fëmijës në shtëpi


Klubet palestër dhe qendra të specializuara për gratë shtatzëna ofrojnë një shumëllojshmëri të programeve që ndihmojnë të përgatiten për lindjen e fëmijës. Ata marrin në konsideratë veçantitë e trupit të një gruaje shtatzënë.

Kjo mund të jetë yoga, shtrihen (shtrihen), gjimnastikë uji (stërvitje në ujë), ushtrime duke përdorur fitball, kombinime të tyre të ndryshme. Programet për shtatzëna dallon ritmin e rehatshme futjen qetë qetë dhe largimin e pastajmë të tensionit të ngarkesës.

Megjithatë nëna esliu shtatzënë nuk ka kohë apo dëshirë për të shkuar në kurset për t'u përgatitur për lindjen e fëmijës, ajo mund të merret me në shtëpi. Ushtrime të veçanta fizike dhe teknikat e frymëmarrjes në dispozicion në internet dhe në disqe. Para se të fillojnë të përgatiten për lindjen, gruaja shtatzënë duhet të konsultoheni me një obstetër-gjinekolog.

Si për t'u përgatitur për lindjen e fëmijës në shtëpi


Ushtrim të arsyeshme për të ndihmuar në përgatitjen e shtatzënisë në fillim mbrapa muskujt në shfaqjen e peshë ekstra, dhe më vonë për të hequr ngarkesën nga mbrapa dhe këmbët, të përmirësuar shëndetin e grave.

Ushtrime për Shtatzënia gjithashtu është parandalimi i ënjtje, dhimbje, venat me variçe dhe probleme të tjera në fazat e mëvonshme.

Është gjithashtu e rëndësishme që aktiviteti fizik kontribuon në nënën e ardhshëm të qarkullimit, e cila ndikon pozitivisht në zhvillimin e fetusit.

Mjekët rekomandojnë gratë shtatzëna të ushtrimit të moderuar të tilla si ecje, not, vallëzim.

Llojet negative të aktivitetit fizik në përgatitje për lindjen e fëmijës:

  • rritur tendosje në ligaments dhe nyje;
  • sportive traumatike (mundje, ngjitje, etj);
  • lëvizjet e papritur, hedhje, hedhje;
  • ngarkesës në bigëzim, shtypi tepruar tension.

Në komplekset e veçanta të ushtrimeve fizike, një grua shtatzënë do të përfitojnë zhvillimin e teknikave të frymëmarrjes të veçantë, relaksim, masazh ushtrimet perineum dhe Kegel.

Ushtrime të frymëmarrjes për t'u përgatitur për lindjen e fëmijës

Ekspertët rekomandojnë të provuar teknika korrekte frymë të automatik të mos merrni humbur dhe mos harroni të gjitha gjatë punës dhe kompetencat. Frymëmarrje e duhur të sigurojë nënën dhe fëmijën dhe veten mjaft oksigjen.

Teknikat e relaksimit

Po të ishte gjithë trupi relaksim dhe nënat psikologjike pjesa tjetër mitrës menutë lehtë dhe lindjes nuk janë shtrënguar. Teknikat e relaksimit njohuritë (p.sh., nga Lamaza) do të rrisë efikasitetin dhe për të ndihmuar të shmangur ndonjë përpjekje e dhimbjes.

Ushtrimet Kegel

Kompleks të thjeshtë, të përshkruara në shumë revista mjekësore dhe në revista për gratë shtatzëna, mund të kryhet në çdo vend (shtëpi, transport, në përputhje me klinikën e grave), për shkak se gjatë trajnimit do të përfshijë vetëm muskujt e brendshme.

Ushtrimet e rregullta për të forcuar muskujt e legenit të ndihmuar të shmangur probleme të tilla të pakëndshme si mosmbajtjeje urinar pas lindjes.

Zhvillimi i elasticitetit të muskujve të perineum

Fabrics mund të përgatiten për lindjen e fëmijës duke përdorur masazh (ajo duhet të bien dakord me mjekun). Ky efekt ndihmon për të shmangur mangësitë gjatë kalimit të fëmijës nëpërmjet vaginës.

Sidomos këto masa janë të rëndësishme për gratë që janë në lindjen e parë e ka prerje perineal: ind palakueshëm në vendin e bashkoj mund të thyejnë përsëri. Masazh bërë me vaj të veçantë ose me një fabrikë konvencionale.

Trajnim të veçantë gjatë shtatzënisë ndihmon gratë më të lehtë dhe më të sigurt për të shkuar nëpër të gjithë procesin e lindjes dhe të shërohen shpejt pas tyre.