Si në mënyrë të pavarur të llogaritur datën e lejes së lindjes


Pra, ju jeni në familje planifikuar një ngjarje të ndritshme dhe të rëndësishme si lindjen e foshnjës. Ju jeni duke u përgatitur për të çdo ditë, duke u përpjekur që të përmbahet pjesën tjetër të mjaftueshme dhe të hani e drejtë, duke numëruar ditët e mbetura para takimit, por ende vazhdojnë të punojnë, shpesh duke harruar për veten. Në të njëjtën kohë që ju nuk do të presin më për të shkuar në dolhozhdannyyotpusk për të zhyt veten në punët e këndshme, por ju nuk e dini se si datën pravilnorasschitat e pushimit të lehonisë. Atëherë informacioni i mëposhtëm është dhënë për ju.

Çfarë është leje prindërore dhe se si llogaritet


Oplachivaemyyotpusk Materniteti quajtur plotësisht, kohëzgjatja e përgjithshme e të cilave mund të jenë:

  • 140 ditë në rastet kur shtatzënia ishte Singleton dhe lindja shkoi pa komplikime;
  • 156 ditë në rastet kur lindja në shtatzënitë Singleton ishin të komplikuara;
  • 194 ditë në rastet e shtatzënisë së shumëfishtë c.

Një tjetër emër takohootpuskaotpuskpo shtatzënisë dhe lindjes release date rodam.Rasschitat vështirë. Konvencionale, të gjitha dekretnyyotpuskdelitsya në dy antenatal dhe lindjes. Në rast të shtatzënisë normale Singleton dhe shpërndarjen pakomplikuar e 70 ditëve të para dhe lindjes posledatypredpolahaemyh, ofrimit patologjike të chastiotpuskadobavlyaetsya dytë shtesë të 16 ditëve në rast të shtatzënisë të shumta 84 + 110 ditë, respektivisht. Megjithatë, pavarësisht se kur ende një fëmijë ka lindur, një grua vesotpuskv ofruar asistencë të plotë dhe të emërohet brenda 10 ditëve nga paraqitja e të gjitha dokumenteve të nevojshme dhe të paguar në afatin e ardhshëm të çështjes së pagave.

Kushtet e lejes së lindjes normale

Në dekretnyyotpuskvy do të duhet për të hyrë në fazën e shtatzënisë në 30 javë. Në shikuar ju në gjinekologu para lindjes klinikë, i cili duhet të zaraneerasschitat datën amësisë lëshuar t'ju tërhequr vërejtjen në lidhje me atë, ju do të jepet kohë për të marrë një certifikatë mjekësore që është paraqitur në vendin e punës. Në bazë të kësaj letre dhe deklaratë të lëshuar paaftësisë dekretnyyotpusks përfitime të mëtejshme të holla.

Si për të llogaritur të lindjes veten

Në datën e maternitetit chtobyrasschitat otpuskasamostoyatelno, që uznatdatunastupleniya javës së 30-të të shtatzënisë, ju duhet të përcaktojë qartë kushtet e shtatzënisë. Ka disa mënyra më të sakta dhe informative:

  • koha e ovulacionit ose me zhedatezachatiya;
  • në ditën e parë të muajit të kaluar. Kjo metodë është më e thjeshtë dhe të njohura si në mesin e mjekëve dhe në mesin e banorëve. Në përgjithësi ajo është projektuar për të raschetadatypredpolahaemyh lindjes. Duke përdorur formulën Naegeli, ju gjithashtu mund të lehtë të përcaktojë shtatzëninë irasschitat datën e lejes së lindjes;
  • nga ultrazërit dhe vizite te kujdesshme mjeksore;
  • më pak informative është si koha e shtatzënisë me nxitje e parë të fetusit dhe lartësi matjet e sipas mitrës.

Pas marrjes së këtyre të dhënave gjinekolog në bazë marrë ende periudhat e specifikuara nga ekzaminimi me ultratinguj. Kjo është deri tek ata dhe është numëruar, një shtatzënë mjekësore e lëshuar sipas ultratinguj, por jo në vlerësimet e veta