Si mund ta di pa test shtatzënie


Përgjigja për këtë pyetje çdo grua dëshiron të marrë të shpejtë. Por në qoftë se ju nuk keni testin tim, përcaktimin e shtatzënisë dhe nuk ka mundësi për të blerë atë së shpejti, ajo duhet të jetë duke i kushtuar vëmendje të shenjave delikate, e cila tregon trupin.

Shenjat e para të shtatzënisë


Gjëja e parë që mund të ndihmojë në përcaktimin e shtatzënisë pa provë, ajo është një faktor si temperatura basal. Duhet të theksohet se kjo metodë mund dhe duhet të përdoret, pa përdorimin e testeve për të mësuar në lidhje me shtatzëninë, si ndryshon temperaturën basal dhe kjo është shenja e parë e qartë e shtatzënisë. Shtatzënë temperatura femrat është mbi 37 gradë.

Sipas mjekëve, testi pa kuptuar se shtatzënia ka ndodhur, ju mund vetëm pas 10 ditë. Një grua mund të ndjehen të dobët, apatike, lindi dhe t'i nënshtrohet disponimin.

Rreth shtatzënisë pa provë mund të gjenden dhe simptoma të tilla si xhoko tërhequr dhimbje në bark të ulët, ndryshimet në oreks, më në fund, çrregullim menstrual.

Njerëz shenjat e shtatzënisë

Ajo rezulton se duke përdorur metoda tradicionale nuk mund ta provoni të përcaktuar shtatzënisë erdhi nga dita e parë.

Për shembull, simptomat e njerëzve:

  • shije metalike në gojë;
  • venat më të dukshme;
  • kongjestion i hundës;
  • rrit jargëzim;
  • cramping muskujve viç;
  • bloating;
  • paraqitja e pigmentim.

Nga këto simptoma është e mundur për të përcaktuar praninë e shtatzënisë, edhe pa përdorur testin.

Shfaqja e një shije metalike në gojë për shkak të ndryshimeve kimike që shoqërojnë shtatzëninë dhe që në këtë mënyrë mund të gjendet edhe para aplikimit të testit.

Specialistët themeluar nospri shtatzënisë lidhen me proceset e hormoneve në trup.

Kjo simptomë e shtatzënisë si venat merimangë, që është vizualisht shumë e dukshme, e cila me siguri mund të mësojnë pa testit, tha gjakut përpjekje.

Shpesh cramping muskujve viç, sidomos gjatë natës, mund të shoqërohet me një mungesë të kalciumit.

Pra, në qoftë se ju e dini se si për të dëgjuar sinjale trupi juaj është një mundësi të fortë se ai do të flasë për ndryshimet e ardhshme. Megjithatë, disa nga simptomat e mësipërme dhe mund të shkaktojnë fenomene dhe procese të tjera, kështu që në të ardhmen e afërt për të bërë testin dhe kontaktoni gjinekologun tuaj për të përcaktuar më saktë gjendjen e tyre.