Candidiasis gjatë shtatzënisë është e rrezikshme për fëmijën ajo


Candidiasis, sipas studimeve klinike, më e zakonshme në mesin e grave të moshës riprodhuese. Vendosur që me fillimin e shtatzënisë, mundësia e candidiasis vaginale rrit disa herë dhe është 30-40%.

Arsyet gjetur një ndryshim të rëndësishëm të imunitetit dhe të hormoneve të sekretuara. Në sfondin e ashpër ulur imunitetin e përgjithshëm florës normale fungale mund të shkaktojnë candidiasis.

Përveç kësaj, shtatzënisë shpesh përkeqësohet infeksion kronik, candidiasis, sipas statistikave, në mesin e sëmundjeve gjinekologjike renditet i dyti.

Candidiasis gjatë shtatzënisë, vrasës i padukshëm


Candidiasis klinike në shtatzëni është shuar karakterin: gratë shtatzëna më nuk e ndjeni simptomat tipike të shqetësimit mëllenjë dhe kruarje në vaginë, dhe bollëk karakteristikë mukozës shkarkimin e shtatzënisë normale mund të maskojë dobët.

Candidiasis gjatë shtatzënisë është e rrezikshme për komplikime të saj: kërcënimi i ndërprerjes, pamjaftueshmërisë placentar, hipoksi kronike fetusit, polyhydramnios, këputje e parakohshme e membranave. Gjithashtu në lindjen e fëmijës në pacientët që vuajnë nga mëllenjë shpesh ndodhin boshllëqet kanalin e lindjes butë.

Me zbulimin e duhur të shtatzënisë infeksionit Candida nuk është e komplikuar është e nevojshme për të kaluar një shpifje normale mbi florën, e cila është administruar të paktën 3 herë gjatë shtatzënisë.

Candidiasis në shtatzëni: përmban trajtim

Por trajtimi i mëllenjë ka vështirësi serioze, pasi që shumica e drogës në dispozicion në arsenalin e mjekëve, shtatzënia është e kundërindikuar në mënyrë rigoroze.

Në fazat e hershme, deri në 12 javë të shtatzënisë, nga trajtimi është më mirë të abstenojnë, sepse efektet toksike të drogës mund të dëmtojë një fëmijë më shumë se infeksionit.

Në një datë të përdorim të mëvonshëm të mundshëm të antimykotike në nivel lokal në formën e qirinj. Për fat të keq, ky trajtim është më pak efektive si infeksion trajtohet gjatë shtatzënisë mund të përsëritet disa herë.

Gjithashtu, mos harroni se një nga shkaqet e candidiasis është dysbiosis zorrëve. Pas kërpudhave normale të gjini Candida janë vazhdimisht në zorrë dhe herë pas here bien në vaginë, por flora normale të zorrëve dhe të vaginës pengojnë rritjen e tyre dhe të mos shkaktojnë candidiasis.

Prandaj, në trajtimin e kësaj gjendje duhet të përfshijë analizën dhe korrigjimin e dysbiosis florën e zorrëve. Gjithashtu, duke pasur parasysh këtë funksion janë zhvilluar barna që përdoren për sigurinë për të dy vaginës dhe zorrë e kërpudhave. Ata nuk paraqesin rrezik për fëmijën, në mënyrë që mos të absorbohet nga mukozës, duke siguruar një efekt lokal.

Pra, pyetja për të trajtuar ose jo për të trajtuar candidiasis në shtatzëni duhet të adresohen në mënyrë të qartë dhe pozitivisht. Ky infeksion është një rrezik serioz për të fetusit dhe shtatzënia normale dhe terapi përputhet saktë komplekse zakonisht mund të zgjidhin këtë problem. Në fund të fundit, çdo nënë do të jenë të shëndetshme dhe të edukuar fëmijë të shëndetshëm dhe të fortë!