Cilat produkte nuk mund të përdoret për gratë shtatzëna


Një grua që është në pozitë, duhet t'i kushtojë vëmendje për shëndetin e tyre. Tani për tani ajo është në përgjigje jo vetëm për veten tonë, por për fëmijën e ardhshëm. Prandaj, ju duhet rreptësisht të ndjekë rekomandimet e mjekut në lidhje me atë që produktet nuk mund të jetë shtatzënë në mënyrë që të mos dëmtojë veten dhe fëmijën tuaj.

Ndryshoni preferencat shije gjatë shtatzënisë


Ndryshimet që ndodhin, ndërsa duke pritur për fëmijën, që ndikojnë në të gjitha sistemet e trupit. Mos të mbetet mënjanë dhe organet e shije. Jo vetëm se, një grua duhet të kujtojmë gjithmonë se çfarë ushqime që ju nuk mund të hani shtatzënë, ajo mund të jetë i befasuar dalë shije pasionet e tyre. Kjo është një dukuri normale, e cila së shpejti do të jetë mbi.

Cilat produkte nuk mund të përdoret nga gratë shtatzëna?

Gjinekologë rreptësisht ndalojnë menynë e përditshme përfshijnë produktet e mëposhtme:

  • pije e butë, kvas. I pari përmban një numër të madh e ngjyra dhe kimikateve që mund të shkaktojnë alergji, e dyta është një sasi e vogël e alkoolit;
  • alkoolit. Kjo është veçanërisht e vërtetë e pijeve me përmbajtje të alkoolit të lartë;
  • fruta ekzotike mund të çojë në reagime alergjike në femra dhe më vonë në fëmijën;
  • kafe, çokollatë, çaj të fortë janë të stimuluesve të fuqishme të SNQ;
  • për produktet që janë të ndaluara gjatë shtatzënisë përfshijnë tymosur. Përveç kësaj ato përmbajnë carcinogens, ata janë colorings të pasur, preservatives, shije artificiale;
  • prodhimet e bëra nga mielli i bardhë. Ky miell është nënshtruar përpunimit të plotë, duke rezultuar në humbet të gjitha ushqyesve, duke përfshirë vitamina B dhe një tjetër pikë e rëndësishme, ai përmban sasi të mëdha të karbohidrateve, të cilat mund të çojnë në një grup peshë të tepërt;
  • ushqim të konservuar nuk duhet të përdoret nga kafshimit dhe preservatives në përbërjen e tyre;
  • mish të papërpunuara, të dashur nga shumë Sushi me peshk të papërpunuara, eggnog, bërë me vezë të papërpunuara, dhe qumësht pasterizuar. Këto produkte mund të zhvillojnë aktivizues të sëmundjeve të rrezikshme;
  • sheqer të rafinuar të çon për të fituar peshë për shkak të sasive të mëdha të karbohidrateve, e cila është e papranueshme gjatë shtatzënisë;
  • gjalpë e butë dhe margarinë.

Lista Cilat produkte nuk mund të jetë shtatzënë kërkon zbatimin e rreptë. Ajo mund të zgjerohet duke shtuar ushqime që shkaktojnë urth apo dehje të rënda në femra.

Produktet përdorimi i të cilave gratë shtatzëna duhet të kufizojë

Lista e produkteve që nuk mund të jetë shtatzënë, ju duhet të shtoni produkte konsumi të cilave duhet të jetë i kufizuar. Para së gjithash, kripë. Ajo mban ujit të tepërt në trup çon në edemë, sidomos në tremujorin e tretë. Salt shkakton tension të lartë dhe ngadalëson metabolizmin.

Duke pritur për ngjarjen lumtur baby. Beremennosteto jo një sëmundje dhe jo një dënim i gjatë nëntë muaj. Dietë e duhur të grave shtatzëna do të parandalojë shumë probleme shëndetësore në fëmijën.