Kuota për IVF


Diagnoza e infertilitetit mund të jetë një vendim për çiftet që ëndrrat e fëmijëve. Megjithatë, mjekësia moderne u jep mundësi për familjet pa fëmijë të lindur vetë fëmijëve: në një kohë të gjatë dhe të kryer me sukses në procedurë fertilizimi in vitro.

Një faktor i rëndësishëm është edhe mundësi për të shpenzojnë atë për të lira: Get kuotat për IVF ose procedurën duke përdorur politikën MHI.

Kuota për IVF: Çfarë ju duhet të dini


Kuotat në procedurat fertilizimi in vitro të kryera në nivel federal dhe rajonal. Në rastin e kuotave rajonale ka pak më shumë kërkesa dhe kufizimet:

 • kuotat rajonale nuk ekzistojnë në të gjitha subjektet e Federatës Ruse;
 • mund të kërkojë që një grua ishte martuar;
 • Programet rajonale mund të rregullojë mosha e pacientit është zakonisht jo më i vjetër se 38-44 vjet;
 • Kërkesat e tjera të mundshme rajon specifik.

Programet federale janë më besnikë: ato lejojnë IVF për gratë të vetme dhe gratë që janë të martesës; nuk e tregojnë moshën maksimale në të cilën procedura është e lejuar; kërkesat për IVF mund të dërgohen herë të shumta.

Por kuota federale radhë në mënyrë të konsiderueshme më të gjatë, kështu që në qoftë se qyteti juaj ka programe rajonale duhet së pari t'i kushtojë vëmendje atyre.

Kuota duhet të paguajë vetëm një fekondimi tentativë, por ajo mbulon procedurat e mëposhtme:

 • në fertilizimi in vitro;
 • ICSI (injeksion i spermës në vezë me dorë);
 • reduktimi i embrioneve në shtatzënitë e shumta kanë ndodhur.

Kuota e procedurës do të jepet me varfëri të përzier faktor apo shterpësi pashpjegueshme, duke përfshirë edhe pacientët e infektuar me HIV. Diagnoza të tjera nga 2013-2014 vjet janë në programin e garancive shtetërore ofrojnë qytetarëve me kujdesin mjekësor të lirë, që tani ka një mundësi për të bërë IVF nën politikën e sigurimit të detyrueshëm shëndetësor.

IVF nën politikën MLA

Kryen procedurën në fertilizimi in vitro në politikën mundet, me diagnoza të mëposhtme:

 • infertilitetit femra të shkaktuara nga anomali të bashkëlindura, pengimit, ngushtimi apo mungesa e tubave fallopiane;
 • infertilitetit të shoqëruara me faktor endokrine;
 • parnerov papajtueshmëri;
 • infertilitetit mashkullor faktor.

Megjithatë, kjo listë është rafinuar vazhdimisht, në të ardhmen, infertilitetit ndoshta të përziera faktor apo natyra pashpjeguar infertilitetit edhe të hyjë në programin e sigurimit shëndetësor të detyrueshëm.

Deri tani çiftet nuk duhet të presin shumë muaj për kuotën procedurës: shteti ndan për IVF në 2014. 113.109 rubla, dhe në 2015 119 964,1 rubla.

Çmimi i programit përfshijnë: nxitjen hormonale të ovulacionit, gjëndër birë, kultivimin dhe transportimin e embrionit. Për MLA paguajnë procedurat e mëposhtme: ICSI (injektimin e spermës në vezë) oocytes donatorëve apo spermë dhe shërbimet zëvendësuese amtare.

Kështu pacienti mund të zgjidhni klinikë veten nga lista e atyre që bashkëpunojnë me kompaninë e sigurimeve. Kërkesat për në fertilizimi in vitro në bazë të politikës:

 1. disponueshmërinë Politika MHK;
 2. indikacionet Steriliteti për IVF;
 3. Prania e partnerit seksual femra;
 4. niveli i hormoneve antimyullerova 0,5-7 ng / ml, follykulostymulyruyuscheho cikli jo më shumë se 15 IU 2-3 ditë;
 5. mungesa e contraindications për IVF;
 6. pesha 50 deri në 100 kg.

Referimi për ECO: hapat e parë

Para së gjithash, një grua që nuk mund të merrni shtatzënë për më shumë se 12 muaj në një jetë të rregullt seksuale, ju duhet të kontaktoni klinikën antenatal. Atje ajo do të hulumtimit të vënë diagnozën dhe të përshkruajnë trajtim për shterpësi. Në IVF mjeku mund të dërgoni vetëm kur trajtime të tjera të provojë paefektshëm.

Nëse mjeku konstaton se në fertilizimi in vitro është treguar në këtë rast, ai do të bëjë një deklaratë mbi historinë e sëmundjes, do të dërgojë një çift të testeve dhe provimeve përkatëse (burri dhe gruaja kanë të drejtë për të kaluar e tyre të lirë). Këto dokumente do të duhet të nënshkruajë mjekun kryesor i institucioneve në të cilat gruaja vëzhguara.

Pastaj për kuotave për pacientin IVF është dërguar në një komision mjekësor në shëndetin rajonal trupit qeverisës. Komisioni brenda dhjetë ditëve të punës për të vendosur nëse do të dërgojë një grua me procedurën e IVF.

Lajmëroni pacienti zakonisht nëpër shkolla mjekësore, ku ai vërejtur. Nëse vendimi është negativ, pacienti ka të drejtë të ankohet në një gjykatë më të lartë. Në marrjen e vendimeve në favor të çifteve pa fëmijë duket se për të kaluar në një nga klinikat që kryejnë procedurën e IVF.

Në rastin e sigurimit shëndetësor të detyrueshëm pa fëmijë çift nuk do të duhet të presë për vendimin e komitetit do të mundësojë atyre të zgjedhur menjëherë institucionet dhe partnerët mjekësore mund të përgatiten për in vitro procedurat e fekondimit. Megjithatë, klinika ku mbajë procedura e rezervon të drejtën për të emëruar provimeve partnerë shtesë.