Cezariane rrit rrezikun e hysterectomy


Sipas një studimi të ri, gratë që kanë pasur tre ose më shumë cesarean, rreziku i komplikimeve të tilla si PREVIA placentës dhe accreta, e cila rrit rrezikun e hysterectomy (heqja e mitrës) për arsye shëndetësore.

Për të përcaktuar se si për të rritur numrin e seksioneve operacion ndikojnë në sëmundshmërinë e nënës, studiuesit kryen një rishikim sistematik të 21 studimeve. Këto studime që mbulojnë më shumë se 2.2 milion rozrodzhen, duke përfshirë 180.177 përsëritur cezariane, 5729 rastet e tre ose më shumë seksione operacion, peredlezhannyaplatsenty 5823 raste, 743 raste të placentë dhe rritje të rasteve në 1852, kur një grua kishte nevojë për një hysterectomy. Në të gjitha prej tyre në rritje numri i seksioneve operacion rritur hysterectomy rrezikut. Kështu, si numri i seksioneve operacion 04:59 qind hysterektomiy rrit nga 0.7% deri në 15.2%.

Treguesit kryesorë për hysterectomy ishin: PREVIA placenta apo rotacioni (67%), ngathtësi mitrës (25%) dhe këputje mitrës (5%).

Gjithashtu, rritja e numrit të seksioneve operacion prodhuar rrit rrezikun e PREVIA placentës. Kështu, në qoftë se një histori cesarean seksion është gjetur në 10 raste nga 1000, dhe në qoftë se tre ose më shumë seksione operacion në 28 raste nga 1000.

Autorët kërkojnë mjekët më të vëmendshëm për nënat që kanë një mbresë në mitër pas një seksionin e mëparshëm cezariane.