Kur trupi është i gatshëm për gjimnastikë pas lindjes


Trajnojë muskujt e legenit dysheme dhe muskujt e poshtme të barkut mund të sa më shpejt që ju të ndjeni forcën. Për shembull, kjo mund të bëhet, duke ecur me karrocë në ritmin panxituar.


Sa shpejt pas lindjes mund të fillojë duke bërë ushtrime

Shumë obstetrit nuk e rekomandojmë ushtrime për t'u marrë me ekzaminimin paslindjes përcaktuar gjashtë javë. Ndërsa disa ende besojnë se një kthim gradual të stresit e tyre të zakonshme para lindjes nuk është e dëmshme për faktorin shëndetësor. Sigurisht, gjithçka varet nga trajnimi fizik, i cili ishte për të lënë. Ju mund të filloni me ushtrime të lehta ose ushtrimeve që shtrihen.

Duhet të theksohet se është më mirë të mos për të filluar mësimin në pishinë në gjashtë javët e para pas lindjes, pasi kjo mund të shkaktojë infeksione.

Ushtrimin pas lindjes së fëmijës. Raste kur është më mirë të mos ngutemi me ushtrime

Për çdo grua kohën kur për të filluar gjimnastikë, individin. Megjithatë, ka disa raste kur ushtrimet pas lindjes së fëmijës mund të jetë i rrezikshëm për shëndetin, përkatësisht:

  • nëse shtatzënia kishte dhimbje legenit brez ose mbrapa. Në këtë rast, para se të angazhohet në ndonjë ushtrime gjimnastikor pas lindjes së fëmijës, ju duhet të konsultoheni me një specialist;
  • në qoftë se ka një problem të mosmbajtjeje kur teshtitjes, kollitjes apo qeshur, dhe vështirë për të bërë ushtrime për muskujt e bazës së legenit, ju duhet menjëherë të konsultoheni me mjekun;
  • nuk duhet të marrin pjesë në klasa në grupe të fillojë vizitën e parë te mjeku. Dhe, edhe pas vizitës të zgjidhni një grup të ngarkesës minimale, por me shtrihen ushtrime dhe për të rritur tonin e muskujve.

Ushtrimin e gjatë ushqyerjes me gji

Pas lindjes dhe gjatë ushqyerjes me gji duhet të shmangë ushtrime që shkaktojnë dhimbshme apo siklet në gjoks, mbrapa ushtron në këtë kohë bëhet vetëm pasi të ushqyerit ka kaluar. Studimet kanë treguar se ushtrimet fuqishme mund të shkaktojnë refuzimin e fëmijës nga gjiri ose mund të çojë në gjiri më pak aktive. Fëmija i tillë armiqësi të qumështit pas një stërvitje është rreth një orë pas klasa. Mos harroni gjithashtu për sytjena të veçantë mbështetës, ndonjëherë ju mund të keni nevojë edhe më elastik version sportive.

Nuk është e mundur për të bërë më shumë, dhe humbin peshë pas lindjes

Ju duhet të dëgjoni me trupin tuaj dhe në qoftë se, për shembull, sekrecioneve vaginale lohii ose të bëhen më të forta apo të kuqe, kjo tregon se ju keni nevojë për të reduktuar sasinë e ushtrimit apo kohën e duhur. Prandaj, do të ishte e dëshirueshme për të përzënë larg menjëherë pas mbipeshë dorëzimit, e cila u shfaq gjatë ushtrimeve shtatzënisë apo dietë nuk duhet të jetë shumë intensive dhe të shpeshtë. Sidomos kur laktacionit nuk është themeluar ende.

Ushtrimin pas rodovprotsess graduale, kështu që është e mirë për të filluar të angazhohen në gjysmë ore në ditë me intensitet lightest, dhe si shërimin e intensitetit tonin e muskujve mund të rritet. Si rezultat i kësaj, është e mundur që të heqë një paund në javë dhe kjo do të jetë i sigurt për nënën dhe fëmijën.