Dëshmi cezariane


Rreth seksion cezariane në kohën tonë e di se pothuajse çdo gjë. Shumë gra gjatë para se shtatzënia të vendosin për veten e tyre, ata nuk duan të vuajnë nga dhimbjet e lindjes natyrore. Në rastin e cezariane nuk kanë të bëjnë asgjë dhe tendosje: orë kirurgji dhe fëmija është i lindur. Por a është kjo?

Në natyrë, asgjë nuk është e rastit, dhe në qoftë se në rrjedhën e zhvillimit tonë historik ka qenë e programuar, ky opsion është i lindjes, atëherë kështu duhet, dhe është e nevojshme për fëmijën tuaj. Shumë vite më parë themeluar faktin se në procesin e lindjes natyrore po kandidon mekanizma të ndryshme të përshtatjes që lejojnë fëmijën të më të lehtë transferimin e stresit nga ndryshimet e papritur e mjedisit të fetusit në vneutrobnoy. Si pasojë, fëmijët pas lindjes spontane marr frymë më mirë, më të shpejtë dhe të lehtë për të tolerojë stresin, më pak të ekspozuar ndaj rrezikut në periudhat kritike neonatale.

Përveç kësaj, cesarean, si çdo operacion tjetër, mbushur me komplikacione të rënda si kirurgjik dhe anestezion. Prandaj, ajo duhet të tregohet vetëm.

Indikacionet për seksion cezariane mund të ndahen në absolute dhe relative. Kushtet absolute janë të tilla që e bëjnë lindjen absolutisht e pamundur vaginally. Afërm të kundërtën, lindjes natyror nuk ndërhyn, por kjo mund të jetë traumatike për nënën ose fetusit.

Cezariane: indikacione absolute


Indikacione absolute për cezariane në nënë janë:

 • legen anatomically ngushtë;
 • Kërcënimi i këputje mitrës;
 • pengesa mekanike në kanalin e lindjes (p.sh., një tumor në legen, ndryshime të rënda dhëmbëza në vaginë dhe në qafën e mitrës);
 • sëmundje të rënda somatike dhe komplikime të shtatzënisë (preeclampsia) që kërcënojnë jetën dhe shëndetin e grave.

Për këta tregues mbahen seksion cezariane zgjedhore. Nga rruga, më herët në këtë grup ishin dëshmi të ndryshme oftalmologjike. Por tani le të lindë oculists edhe gratë që kishin koagulimit retinës gjatë shtatzënisë.

Nga indikacione absolute fetusit për seksion cezariane:

 • hipoksi akute;
 • PREVIA placentë;
 • shkëputje placental;
 • HDN rënda.

Ndryshe nga prindi, të gjitha provat e mësipërme. Në situatë peredlezhannyaplatsenty emergjente. Edhe pse në placentë seksionin PREVIA cezariane mund të kryhet në baza emergjente në rast se fillon gjakderdhje.

Tregues relative për seksionin cezariane

Tregues relative janë ngurtësi në kanalin e lindjes, dobësia e punës, prezantimi kundërvajtja, punës discoordination, mosha mbi 30 vjet, sëmundjet somatike (kardiovaskulare dhe nxjerrës sistemet, diabeti e komplikuar, hipertensionit) në rast të përkeqësimit të sëmundjes themelore, reduktohet funksioni prodhues , shtatzënia rezulton nga teknologjitë riprodhuese të asistuara, Obstetërve ngarkuar dhe historinë gjinekologjike.

Tregues relative janë të shumta. Secili në vetvete nuk është një arsye e rëndësishme për operacionin. Mjek obstetër gjithmonë vlerëson rreziqet për nënën dhe fetusin në rast të dorëzimit fizik ose operative dhe zgjidhni opsionin më pak të rrezikshme.

Shpesh prania e një mjekët relative dëshmive sugjerojnë një përpjekje punës pavullnetshme. Që ofrimit të do të fillojë të natyrshme, dhe zhvillimet do të qartë jashtë apo jo për të sjellë ata në një fund. Nëse keni komplikime të vogël në lindje, doktori bën një seksion cezariane.

Kjo është alternativa më e mirë, pasi është e pamundur të parashikohet se si trupi sillen në një fis stresues situatë. Shumë shpesh i suksesshëm fëmijë fund ofrimit të lindjes të tilla vaginally. Kështu roli vendimtar i luajtur nga dëshira e një gruaje për të lindur! Nëse humor është pozitiv, nuk ka grup i treguesve relative nuk është e tmerrshme, dhe madje edhe 40 vjet mund të lindë fëmijën e parë konceptuar nga IVF, vaginale.

Çfarë është e gabuar me prerje cezariane

Pra, mbledhur deri, vini re çfarë kërcënon seksion cezariane për trupin e gruas,

 • Ndikimi i anestezisë
 • Dëmtimi mekanik i mitrës gjatë operacionit
 • Madhësia hemorragji (humbja e gjakut është gjithmonë më e lartë se lindjes normale)
 • Një numër i konsiderueshëm i materialit qepje, e cila mund të jetë një reaksion alergjik
 • Edukimi i hematoma lokale, seroma, etj
 • Formimi i mundshëm i një rrëpirë falimentuar mitrës, të ngjitet
 • Shtypjen e sistemit imunitar
 • Rritja rrezikun e komplikimeve septike

Dhe lista mund të zgjerohet ende komplikacione të ndryshme. Pra, në qoftë se nuk ka indikacione absolute për seksionin cezariane, duhet të përpiqen të lindë natyrshëm.

Dhe ata që besojnë se cesarean lehtë se lindjes, madje kujton periudhën postoperativ, kur dhimbja shoqërojnë çdo lëvizje dhe gratë ndjekje për të paktën një muaj, dhe nganjëherë në praninë e mbështjelljes dhe jetën!