Kontracepcioni pas lindjes


Jeta seksuale pas lindjes së fëmijës nuk është e rekomanduar për të filluar më herët se 4-5 javë, por shumë çifte nuk e ndjekin këtë, dhe të hyjë në një marrëdhënie intime pothuajse menjëherë.

Kështu jo të gjithë e di se si për të mbrojtur veten e tyre nga ri shtatzënë kur dhe cilat kontraceptive mund të aplikohet për të mos dëmtojë fëmijën dhe të nënës.

Metodat kontraceptive pas lindjes ushqyerjes me gji


Besohet se ndërsa një grua është gji, ajo nuk është shtatzënë. Në të vërtetë, pas lindjes lactating gratë në trup në përqëndrime të larta përmbante Hormoni hormon, i cili suppresses funksion ovarian.

Por shpesh shtatzënia ende ndodhin, kështu që ju duhet të i kushtoj vëmendje të tjera, metoda më e besueshme.

  1. Sterilizimi. Kjo metodë kontraceptive për ato gra që nuk kanë në plan lindjen e fëmijëve të mëtejshëm apo për ndonjë arsye Shtatzënia ato të ndaluara. Qëndron në sterilizimit ligation Tubali dhe është mbajtur në spital, shpesh menjëherë pas lindjes.
  2. Përdorimi i prezervativëve. Ata janë efektive në periudhën nga lindja deri në mundësinë e një pajisje intrauterine. Në laktacionit kondomit nuk ka efekte të dëmshme, por reduktuar ndjeshmërinë gjatë marrëdhënieve se shumë njerëz nuk e pëlqen.
  3. Spirale intrauterine. Është e rekomanduar për të instaluar 6 javë pas lindjes. Nëse lindja u krye nga seksioni spirale cezariane është e kufizuar në gjashtë muaj. Set mjek obstetër saj në pritje ambulatore pas testeve. Pas 5 vitesh, mundësisht spirale fshini bën gjithashtu një mjek. Spirale intrauterine kundërindikuar në fibroids mitrës, mitrës strukturën patologji, proceset inflamatore.
  4. Kontracepsioni hormonal për lactating gratë gjithashtu e mundur, por është e rekomanduar për të përdorur drogë që përmbajnë estrogjen, sepse ata edhe në doza të vogla, mund të zvogëlojë cilësinë dhe sasinë e qumështit të gjirit. Pilula kontraceptive që përmbajnë vetëm zgjidhur progestogen, por me rekomandimin e mjekut.

Metodat e kontracepsionit pas lindjes pa gji

Nëse gruaja pas lindjes nuk është i gjirit ushqyer një fëmijë, menstruacioneve parë ndodh brenda 6-8 javësh. Pastaj mjeku përshkruan apo rekomandon preparate kontraceptive vënë spirale intrauterine.

Por është e rëndësishme të dini se shtatzënisë mund të ndodhë dhe menstruacionet e parë, kështu që është e rekomanduar për të mbrojtur veten duke përdorur kondom.