Kontracepsioni për femrat mbi 40


Ndonjëherë shtatzënisë për gratë mbi 40 vjet është një surprizë e plotë, për shkak se në këtë moshë, cikli menstrual tashmë mund të humbni ciklike dhe mungesa e menstruacioneve trajton gruan si fillimin e menopauzës.

Në të njëjtën kohë, për shumë femra kjo shtatzëni është e paplanifikuar dhe i padëshiruar, dhe kur arsyeja për mungesën është vendosur mujore, të ndërpresë shtatzënia është tashmë tepër vonë.

Për më tepër, 2/3 e femrave kishin sëmundje kronike tashmë nuk është vetëm sistemi riprodhues (p.sh., fibroids mitrës, sëmundjeve kronike inflamatore të mitrës dhe / ose shtojca, gjirit, etj), por edhe sëmundjet e organeve dhe sistemeve të tjera (p.sh. agjencitë sistemin e tretjes, eshtra dhe nyje, tiroide, etj).

Përveç kësaj, shtatzënia në këtë moshë shpesh ndodh me komplikime të rënda dhe një rrezik në rritje për të pasur një fëmijë me çrregullime të lindura. Prandaj, çështja e kontracepsionit në këtë moshë është shumë e rëndësishme.

Kontracepsioni hormonal


Kjo metodë siguron jo vetëm që mbron efekt, por gjithashtu mund të bëjë një ndikim të favorshëm mbi shëndetin e grave, veçanërisht në qoftë se ajo kishte disa sëmundjeve gjinekologjike. Ajo gjithashtu zvogëlon gjasat e zhvillimit të osteoporozën, kancerin (kancerit të mitrës, kanceri ovarian, etj).

Por kjo përzgjedhje e metodave kontraceptive duhet të prodhojnë vetëm gjinekologun, pasi një numër i barnave kanë contraindications. Për shembull, disa hormone kombinuar gjeneratat e mëparshme kundërindikuar në gratë me një predispozicion për trombozë, thrombophlebitis, më të mirë apo pacientët me formë të rëndë e diabetit, me një tendencë për alergji, etj

Një numër i gjinekologë besojnë se droga kontraceptive brezi i fundit që përmban doza të ulëta të hormoneve mund të përdoret me sukses jo vetëm për kontracepsionin, por edhe për parandalimin e kancerit. Një alternativë e mirë për këto droga është një pije mini dhe përgatitjet nënlëkurës depo.

Në kontrast, sipas gjinekologët tjerë besojnë se në disa raste përdorimi i këtyre barnave mund të zhvillojnë menopauzë më herët.

Kontraceptive intrauterine

Këto fonde janë në gratë mbi 40 vjet duke përdorur vetëm mungesa e contraindications, sëmundjeve të qafës së mitrës, disa lloje të fibroids, etj

Metodat pengues kontraceptive

Pavarësisht nga disa inconveniences të caktuara, këto metoda janë përdorur gjerësisht nga shumë çifte si mjaft të besueshme. Përveç kësaj, ata mbrojnë nga sëmundjet e transmetueshme seksualisht. Disa krem ​​dhe kremave mund të eliminojnë Mukoza thatë vaginale.

Coitus interruptus

Përdoret gjerësisht, por metoda të besueshme kontraceptive që pothuajse 1/5 e çifteve çon në shtatzëni.

Metoda Kalendari

Në periudhën e predmenopauzalnom kjo metodë është konsideruar jo të besueshme, si në ciklin menstrual mund të duket tashmë dështimet, në të njëjtën kohë nuk i mbrojtur kundër shtatzënisë.

Sterilizimi kirurgjik

Kjo metodë përdoret në rastet kur shtatzënia është e kundërindikuar për arsye mjekësore apo grua nuk ka plane për të pasur fëmijë. Në disa raste, metodat kirurgjikale sterilizimin për të menaxhuar njerëzit, i cili i jep garanci pothuajse të plotë të shtatzënisë.