Gjakderdhje gjysmën e parë të shtatzënisë


Në mënyrë tipike, nëse shtatzënia vazhdon normalisht, gratë nuk mendojnë për ndërlikimet e saj të mundshme. Dhe kjo është mënyra më e saktë, pasi që të gjitha eksitim nëna shtatzënë ka dërguar fëmijën e saj. Por nuk është një komplikim i shtatzanisë, e cila është e domosdoshme për të gjithë të dinë, sepse ajo është një kërcënim i drejtpërdrejtë për jetën dhe shëndetin e nënës dhe fëmijës. Ky komplikim është gjakderdhje.

Shtatzënia ektopike


Në fillim të shtatzënisë (deri në 8-9 javë), gjakderdhje papritur mund të shkaktohet nga një shtatzëni ektopike. Gjakderdhje në shtatzëni ektopike është shpesh në mënyrë intensive që ajo nuk mund edhe të ketë kohë për të thirrur një ambulancë.

Tub hendeku fallopyevoy (lokacioni më i zakonshëm i shtatzënisë ektopike) ndodh më shpesh në periudhën e 7-9 javëve të shtatzënisë.

Oslozhenyya serioze me të shtatzënisë ektopike mund të parandalohet: vetëm të bëjë me ultratinguj një kohë kur ju sapo e kuptoi se shtatzënë (në periudhën e 5-6 javë), dhe sigurohuni se veza e fekonduar është në mitër dhe shtatzënia është duke u zhvilluar normalisht. Nëse jo, hiqni vezën mbahet nga laparoscopy.

Aborti spontan

Në rastin e një të vogël gjakderdhje abortit termi nuk është aq e rrezikshme, nganjëherë ajo edhe përfundon vetëm. Por, kontaktoni mjekun tuaj ende e vlefshme, për shkak të vezën ndonjëherë pas aborti spontan mbetet në mitër dhe shkakun e komplikacioneve.

Erozioni i qafës së mitrës

Një shkak i rrallë i gjakderdhje të tretën e parë të shtatzënisë është erozioni i qafës së mitrës. Kjo gjakderdhje zakonisht veshin natyrën e miqve, që të ndodhë pas marrëdhënieve seksuale apo shqyrtimit gjinekologu. Natyra e shkarkimit në shumicën e rasteve mazhuscheysya, të kuqe të gjakut duket shkurtimisht, duke i hapur udhë për zgjedhjen kafe-kafe.

Polip Decidual

Polip Decidual quajtur një arsim që ndodh vetëm gjatë shtatzënisë me embrion (decidua) indeve të që ndonjëherë shfaqet në lumen e mitrës, duke formuar arsimi në dukje i ngjan një polip qafës së mitrës.

Kjo nuk është e rrezikshme dhe zhduket vetvetiu pa ndonjë ndërhyrjeve ilaçeve. Rreziku i vetëm që ajo përfaqëson mundësinë e gjakderdhjes kontaktit, të cilat gjithashtu janë të bollshme dhe të ndaluar veten.

Shkëputja e placentës apo Chorionic

Ndonjëherë shkaku i gjakderdhjes është chorionic placental (deri në 10 javë të shtatzënisë) ose placenta apo prezantimin e tij / saj.

Në këtë rast, intensiteti i gjakderdhjes varet zonës si të madhe të shkëputjes. Kur dështim i plotë shkëputje ndodh kur hematoma pjesshme formuar, të cilat më vonë mund të shpërndajë pothuajse pa shkaktuar dëm për fëmijën. Chorionic PREVIA dhe më vonë placenta është një kusht të përbashkët, por pas 20 javëve të shtatzënisë, në shumicën e rasteve placenta nga nëna lëviz deri në fyt. Në procesin e lëvizjes pacientët shpesh ankohen për gjakderdhje, që migrimi është gjithmonë shkëputje placenta kufirit të saj.

Duhet të theksohet se të gjitha rastet e gjakderdhjes mjekun konsiderueshëm dhe diagnostifikimit të detajuara (me ultratinguj, studimet e koagulimit). Pra, nuk e shikojnë zhvillimet e tyre, ju menjëherë duhet të kërkojnë ndihmë mjekësore.

Gjakderdhje në gjysmën e parë të shtatzënisë janë të rrezikshme kryesisht për fëmijët.