Rubeola gjatë shtatzënisë për të mbrojtur fëmijën


Rubeola është një sëmundje akute infektive që shkaktohet nga një virus dhe tregon një numër të simptomeve karakteristike: melkopyatnystoy skuqje, një rritje prej disa nyjet limfatike, shenja të përgjithshme të dehjes. Sëmundje Ndoshta asimptomatike.

Shpesh fëmijët e saj të sëmurë të cilët kanë Rubeolë ndodh shumë lehtë. Aktualisht, vaksinimi kundër rubeolës është përfshirë në orarin kombëtar të imunizimit.

Rubeola gjatë shtatzënisë


Virusi Rubeola është e paqëndrueshme në mjedis, por shumë e paqëndrueshme, kështu që ju lutem të qëndrojë me pacientin në të njëjtën dhomë mund të shkaktojë infeksion. Sidomos Rubeola të rrezikshme gjatë shtatzënisë, sepse virusi ka një tropizmin për indet fetale dhe shkakton shqetësime serioze në zhvillimin e fetusit.

Frekuenca dhe shkalla e rrezikut të fetusit lidhur ngushtë me shtatzënisë në kohën e infeksionit. Virusi preferon indeve të ri embrionale, në mënyrë më të vogla shtatzënia ishte një grua në fillim të sëmundjes, pasojat më të rrezikshme për fetusin.

Në të parën tremujorit rreziku fetusi infeksioni është afër 100%, rreziku i çrregullimeve të fetusit është 10 në 25%.

Pasojat e rubeolës të fetusit

Mundësisht, virusi ndikon në tru (3-11 javë-të të shtatzënisë), aparat vizual, zemrës (4-7 javë) dhe aparati dëgjimi (7-11 javë).

Versioni klasik konsiderohet manifestimet e rubeolës Greg treshe:

  • cataracts;
  • defekte në zemër;
  • shurdhim.

Incidenca e cataracts është 75%, defekte të zemrës dhe shurdhim të ndodhë në 50% të rasteve. Gjithashtu akordojë një listë e anomalive shoqëruese Rubeolë kongjenitale:

  • glaukoma dhe mikrooftalmiya;
  • çrregullimet e zhvillimit të trurit;
  • anomalitë e organeve urinare;
  • çrregullimet në strukturën e aparatit vestibular;
  • Mëlçisë zgjeruar dhe mërzi, etj

A nuk e kanë keqformime të fëmijëve të cilët kanë pasur të rubeolës gjatë utero, mund të tregojnë një vonesë në peshë, rritjen dhe zhvillimin, si dhe një numër të simptomeve subklinike.

Rubeola në shtatzëni mund të shkaktojë abort, fetale dhe vdekshmërinë e hershme foshnjore, e cila ndoshta është shkaktuar nga intoksikimi dhe çrregullime metabolike në placentë infektuar.

Planifikimi për shtatzëninë

Kur planifikoni një shtatzëni një grua, edhe Rubeola dhenve në rininë e tij, inkurajohen që të dhurojnë gjak për titrin e antitrupave ndaj virusit te rubellës.

Në përmbajtje të ulët apo mungesë të antitrupave rekomanduar vaksinimet, të cilat duhet të bëhet të paktën tre muaj përpara shtatzënisë planifikuar.