Postpartum Lohii duhet të dini


Lohii pas lindjes janë shkarkimi pas lindjes nga mitër. Ato përbëhen nga mbetjet e kalbur prind shell zhul, leukocite gjakut. Në 5-6 javë pas ndarja lohy lindjes ka ndaluar.

Çfarë ju duhet të dini rreth lindjes lohii


Zgjedhja Postpartum mitrës mund të jenë shumë të pakta, dhe shumë të bollshme. Me rivendosjen e mukozës dhe ndryshuar madhësinë e mitrës lohii ngjyrës nga e kuqe rozë ose të ndritshme të verdhë i zbehtë dhe të bëhen më të pakta. Zakonisht ndritshme lohii kuqe gjatë dy javëve të para pas lindjes. Në qoftë se një grua sheh ngjyrën e tyre në periudhën e mëvonshme, një sinjal që ju duhet për të reduktuar ngarkesën fizike.

Ndërsa gji është një tkurrje refleks i mitrës. Kjo rrit lohy ndarjen. Për të korrigjuar të tkurrjes së mitrës pas lindjes dhe alokimi lohy e rëndësishme për të monitoruar zbrazjes kohë të fshikëzës dhe zorrët.

Për lohy procesin e përzgjedhjes, pas lindjes nuk ka shkaktuar shqetësim të madh, ju lutem të jetë një numër i mjaftueshëm i pads pas lindjes. Përdorni tampona në 6 javët e para pas lindjes është e ndaluar. Ata mund të lëkundur bakteret shëruese në mitër që mund të shkaktojnë infeksion dhe, si rezultat, shumë sëmundje.

Shenja shqetësuese

Lohii Postpartum shenja mjaft normale e shërimit të mitrës. Por simptomat ndonjëherë të rrezikshme që duhet të paralajmërojë një grua.

  1. Alokimi Postpartum janë të kuqe të ndritshme dhe shumë të bollshme në javën e dytë pas lindjes.
  2. Zgjedhja mitrës mbarsur më shumë se një orë pas lindjes pads.
  3. Bold përmbajë mpiksjen e mëdha të gjakut.
  4. Zgjedhja Postpartum përsëri bëhen të kuqe të ndritshme ose më vonë në ditën e katërt pas lindjes. Megjithatë, ata nuk do të ndalet edhe në kohën kur një grua qëndron.
  5. Gruaja u ngjethura, ethe. Alokimi i mitrës me një erë të pakëndshme.
  6. Full përzgjedhje lohy pezullimi në javën e parë pas lindjes. Kjo mund të tregojë një mitër të mprehtë ndryshim ose mbyllje qafën e mitrës e clots gjakut. Nëse lohii grumbulluar në mitër, nuk dhemb cramping dhimbje barku.

Këto simptome mund të tregojë se mitra juaj është zvogëluar keq. Gjithashtu ata janë simptomat që mbetën në mitër të placentës. Nëse një grua gjakderdhje ose ajo ndjehet keq, ju duhet të telefononi menjëherë një ambulancë.

Postpartum Lohii proces plotësisht e natyrshme fiziologjike. Falë tyre, trupi i femrës është restauruar. Ju duhet vetëm të ndiqni normale lohy përzgjedhjes Sigurisht dhe problemet pak për të parë një mjek.