Raportoje këtë mendje shtatzënisë lojra


Raportoni këtë shtatzënisë në njerëzit është shumë e rrallë. Kjo gjendje karakterizohet nga prania e grave nuk shtatzënë një numër të shenjave të mesme të shtatzënisë, të vonojë menstruacioneve, sëmundje në mëngjes, shtim të gjirit dhe dhimbje, pamjen e colostrum dhe madje edhe të rritur barku.

Shkaqet e shtatzënisë rreme


Në themel të gjitha shkaqet e shtatzënisë rreme është shtet i veçantë psiko-emocionale që ndodh ose kur një dëshirë të fortë për të pasur një fëmijë, ose, në frikën e shtatzënisë.

Shkaku kryesor i të gjitha formave të shtatzënisë rreme qëndron në kundërshtim të trurit. Se truri është qendra e të gjitha rregullimit hormonal të proceseve fiziologjike në trupin tonë. Në stresit të rënda që cënojnë punën normale të lëvore cerebrale, po ashtu vuan rregullimin hormonal. I njëjti mekanizëm patologjike themel të shtatzënisë rreme.

Një dëshirë e fortë apo një ngurrim të fortë për të marrë të çon shtatzëna në formimin e faktor dominues stresit, duke rezultuar në aktivitetin e ndërprerë e sistemit hypothalamic-hipofizë-veshkave, dhe ndryshimet ndodhin në trup, i ngjan shtatzëninë nga pamja e tyre.

Rrezik për ndodhjen e shtatzënisë rreme

Rreziku i shtatzënisë rreme mund të ndodhë në gratë:

  • jopjellor;
  • me mentalitet të paqëndrueshëm;
  • humbur fëmijën;
  • janë mosha premenopausal dhe dëshironi të keni fëmijë;
  • frikë e shtatzënisë, për shembull, në pikëpamje të statusit të tyre social apo besimeve fetare.

Manifestime të shtatzënisë rreme

Simptomet e shtatzënisë rreme nuk janë të ndryshme nga të gjitha shenjat e njohur e hershme të shtatzënisë. Femrat vini re:

  • vjellje në mëngjes;
  • lodhje dhe të qenët i përgjumur;
  • rritet në bark;
  • ndërprerja e menstruacioneve.

Diagnoza shtatzënisë false

Teknikat moderne diagnostike lejojnë shumë të shpejtë për të hedhur poshtë ekzistencën e shtatzënisë në qoftë se ajo është e gabuar. Për shqyrtimin e parë gjinekologjik bëhet e qartë se mitra nuk është zgjeruar. Prekje e lejuar dhe të konstatojë mungesën e shtatzënisë ektopike.

Fazën përfundimtare të diagnozës është ekzaminim me ultratinguj, e cila konfirmon komentin tuaj. Në mënyrë që në fund të bindin pacientin në mungesë të shtatzënisë, për të dhënë HCG në gjak (Gonadotropin chorionic njeriut).

Lechenielozhnoy shtatzënisë

Raportoni kjo i referohet patologjisë shtatzënisë sferën psiko-emocionale, sepse mjeku nuk ka gjithmonë arrijnë të shpejt bindë pacientin në mungesë të shtatzënisë. Në rastet më të rënda, kanë burime të psikiatërve.

Por shumica e grave për t'iu përgjigjur në mënyrë adekuate për një mjek mesazh në lidhje me shtatzëninë dhe mungesës së mbështetjes emocionale dhe pjesëmarrjen e anëtarëve të familjes të mjaftueshme shpejt për të përballuar me këtë gjendje.