Ilaçet Aborti


Aborti mjekësor është një metodë e abortit duke përdorur agjentët farmakologjike. Efektiviteti i këtyre barnave provuar dhe konfirmuar nga përvoja e gjatë e mjekëve të huaj dhe vendas.

Për të ruajtur trupin e një gruaje shtatzënë prodhon progesterone hormon. Ai vepron në fibrave muskulore mitrës, dobësuar ata. Kështu, shtatzënisë mbetet. Drogës për abortit mjekësor shkakton bllok receptorin, i cili do të veprojë progesterone (bllok progesterone). Mitra shtyn dhe të reduktuar embrionin. Në kushtet e gruas vogël ndjen atë si menstruacioneve tjetër, vetëm pak më të bollshme se zakonisht.

Ky lloj i abortit është më e sigurt dhe më e mirë aborti mënyra. Efektiviteti i metodës është 95-97%. Depërtimi i përjashtuar i instrumenteve mjekësore në mitër, përdorimi i anestezisë.

Aborti mjekësor: parimi i


Në fillim, bisedimet mjek për pacientin mbi realizueshmërinë e një abort, prezanton bisedimet metodologjinë lidhje me opsionet e kursit dhe komplikimet e mundshme të abortit, një grua gjen histori alergjike.

Pastaj shtatzënisë dhe lokalizimi i saj të konfirmohet nga ultrazërit.

Pastaj një grua duket të jetë 600 mg. Pacienti duhet pije atë në prani të një mjekësore. Pas 1-2 orëve të vëzhgimit pacienti është lëshuar në shtëpi. Një grua duhet të dinë se në rast të simptomave të pazakonta për këtë procedurë duhet të kërkoni ndihmë të shpejtë.

1,5-2 ditë prostaglandin marrë për të siguruar rezultatin. Dëbimi i një vezë pllenohet është 4-5 ditë pas marrjes së pilulës parë. Diktim fundit 7 deri në 14 ditë. Në 7-8 ditë, nevoja për të kryer me ultratinguj të përsëritura, për të siguruar lirimin e plotë nga vezën mitrës.

Efektet anësore të abortit mjekësor

 • siklet;
 • dobësi;
 • dhimbje koke;
 • të përzier;
 • të vjella;
 • marramendje;
 • ethe;
 • diarre.

Këto efekte të padëshiruara janë të vogla dhe të rastit. Ndërhyrja shtesë zakonisht nuk është e nevojshme.

Nuk mund të jenë dhimbje në bark është tkurrjen e mitrës, shkaktojnë. Në dhimbje të forta ju mund të marrë qetësues, ju lutem.

Ndonjëherë ka një abort i paplotë. Arsyeja mund të prodhohen para abortet kryhen metodë kirurgjike në të cilën aparati receptor është dëmtuar. Në këtë rast, mbetet e vezën larguar nga aspirata vakum.

Avantazhet e abortit mjekësor

 1. Mungesa e infeksionit dhe komplikime inflamatore, si asnjë veprim të drejtpërdrejtë në organet gjenitale të femrave.
 2. Jo dëmtuar aparatin receptorin e endometrium, që rrjedhin nga përdorimi i metodave të tjera të abortit. Receptorët dëme në mitër mund të rezultojë në pamundësinë e shtatzënisë në të ardhmen.
 3. Pothuajse nuk ka trauma psikologjike në gratë që ndodh gjatë operacionit.

Aborti mjekësor Kundërindikimet

 • Mosha gestational më shumë se 42 ditë të shtatzënisë (7 javë).
 • Infeksioni lezione traktit gjenital.
 • Ektopike (shtatzëni ektopike).
 • Neoplasms beninje dhe malinje.
 • Patologji të rënda të sistemit kardiovaskulare dhe respiratore.
 • Intolerancës individuale të drogës.
 • Fibroids mitrës mëdha.
 • Pamjaftueshmëria e lëvore dhe veshkave veshkave sëmundjes.