Shtatzënisë Honey


Mjalti është një produkt që rrjedhin nga përpunimi i nektar lule bletë ose PADI (aphid ëmbël përzgjedhje). Komponentët kryesorë të glukozës mjaltë dhe fruktoza. Enzimat e prodhuar nga bletët, përbëjnë vetëm 3%.

Mjalti është:

  • Lule;
  • nektar.

Pronat e dobishme e mjaltit


Ka më shumë se 30 lloje të mjaltit lule. Honey ka qenë i njohur jo vetëm për shijen e saj, por edhe pronat e të dobishme: ajo është përdorur si një antipiretik për të përmirësuar veshkat, mëlçinë, traktin gastrointestinal.

Në mjaltë përmban shumë elemente gjurmë, enzimat dhe substancave të tjera. Mjalti gjithashtu ka një efekt pozitiv në sistemin riprodhues të grave dhe burrave.

Por, pavarësisht nga të gjitha cilësitë pozitive të mjaltit mund të ketë një efekt negativ në trup, kështu që nuk mund të abuzohet, veçanërisht gjatë shtatzënisë.

Përdorimi i mjaltit në shtatzëni

Gratë shtatzëna duhet të jetë i kujdesshëm i përdorimit të mjaltit. Besohet se mjalti është një alergjen fortë. Ajo mund të vërtetë të shkaktojë alergji, e cila është e padëshirueshme për shtatzënisë normale. Edhe në mungesë të alergjisë ndaj produktit përdorimit nënës e mjaltit mund të provokojnë reaksione alergjike në fetus. Rezultati mund të jetë një tendencë për diatez fëmijës apo alergji.

Por kjo nuk do të thotë se mjalti duhet të përjashtohen kategorikisht nga dieta e grave shtatzëna. Në gjysmën e parë të sistemit imunitar fetusit afat nuk është formuar ende, kështu që shkaku atij ndonjë dëm nuk mund të përdorë mjaltë. Por me 20 javë duhet të kufizojnë përdorimin e këtij produkti, pasi ajo është nga kjo periudhë fillon sistemin imunitar të fetusit.

Efekti pozitiv i mjaltit gjatë shtatzënisë

Nuk është një pikë e kundërta e mendimit, ithtarët e cila rrënjësisht mohojnë mundësinë e alergjive për mjaltë, duke shpjeguar se në mjaltë nuk ka substanca që mund të shkaktojnë reaksione alergjike.

Për shembull, polen, e cila është shkaku i alergjive pothuajse krejtësisht humbet vetitë e tij alergjike gjatë përpunimit nga bletët, mjaltë aq të mirë, sipas mendimit të tyre, alergji nuk mund të jetë. Dhe nuk është prania në mjaltë Futjet më të pazakonta me të, domethënë:

  • kallam sheqeri (për të përmirësuar shijen);
  • droga përdoren për trajtimin e koshereve bletarëve.

Kontrolloni cilësinë e mjaltit, dhe përbërjen materiale të papërpunuara jashtë kushteve laboratorike të mundshme, dhe zgjedhja është kaluar udhëhiqet nga preferencat e tyre shije.

Përdorimi Norma e mjaltit gjatë shtatzënisë në mungesë të contraindications mund të konsiderohet si 50-100 gram në ditë.