Metodat e kursim gjak gjatë prerje cezariane


Që në fillim të shekullit të njëzetë, kirurgët janë në kërkim të metodave të reja që synojnë reduktimin e humbjes së gjakut gjatë ndërhyrjeve kirurgjikale.

Në vitet që kanë kaluar që nga ajo u shpik shumë teknika të dizajnuara për të minimizuar operativ humbjen e gjakut, dhe më të mirë të tyre përdoren tani në obstetrikë, pasi gjatë kryerjes së cesarean veçanërisht e rëndësishme jo vetëm për të lehtësuar periudhën postoperativ për nënën, por nuk e dëmtojnë fëmijën.

Në obstetrikë zbatueshme yntraoperatsyonnaya reinfusion autoeritrotsitov, hemodilution dhe korrje autoplazmoy.

Reinfusion autoeritrotsitov


Gjatë operacionit, gjithë gjaku që është derdhur në plagë, po kalon një aparat të veçantë sellseyvera kalon përmes filtrit dhe lahen në mënyrë të përsëritur me solucion fiziologjik. Pas kirurgji larë qelizat e kuqe të gjakut të derdhur përsëri gruan vena. Teknika negativ është kostoja e saj relativisht e lartë.

Hemodilution

Metodë shumë më të lirë që nuk kërkon pajisje të specializuara. Për 20 minuta para operacionit të grave janë nga një mënyrë rreth 200 ml gjak, duke zëvendësuar atë plazmazamenyayuschimi zgjidhje dhe kështu pak diluting. Si rezultat, gjatë operacionit plaga derdhur gjak holluar që përmban më pak qelizat e kuqe të gjakut se normale. Pas operacionit pacienti është marrë për t'u kthyer gjak cezariane. Kështu, humbja minimale e gjakut, edhe pse pak më e lartë se reinfusion.

Autoplazmadonorstvo

Ndryshe nga dy metodat e mëparshme, metoda nuk ka për qëllim ruajtjen e qelizave të kuqe të gjakut, dhe për përmirësimin e koagulimit të gjakut. Përgatitja e plazmës mbajtur në 32-34 javë të shtatzënisë. Arsyeja për marrjen e mostrave të tillë të hershme të gjakut është pas javës së 34-fillon hypercoagulable fiziologjike të rritur aftësinë e koagulimit të gjakut, i cili synon për të parandaluar gjakderdhje gjatë punës dhe mbrojtjen e nënës. Nëse prodhojnë gardh plazma para lindjes mund të shkaktojë keqfunksionim të këtij mekanizmi dhe në këtë mënyrë provokojnë gjakderdhje gjatë operacionit.

Metodat autoplazmadonorstva:

  • marrjen e mostrave të gjakut dhe ndarjen e saj në plazmë dhe eritrociteve;
  • plazma ngrirë (të jetë grua kthehet pas operacionit), dhe derdhi qelizat e gjakut kthehet në venë.

Teknika është plazma që përmban faktorëve të koagulimit dhe proteina mangësi të cilit është rreziku më i madh pas operacionit.

Autoplazmadonorstvo dhe hemodilution mund të përdoren së bashku ose veç e veç. Por të dyja këto metoda ka një numër të contraindications dhe zakonisht kryhen në përgatitje për një seksion të planifikuar cezariane.

Indikacionet për metodat e përdorimit krovesberehayuschey nuk duhet të jetë një sëmundje serioze. Nuk është sekret se humbja më e vogël operativ i gjakut, më mirë rrjedh periudhë postoperativ. Prandaj, mjekët shpesh sugjerojnë që pacientët e tyre në qoftë se ju doni të përdorni një metodë të veçantë të reduktuar humbjen e gjakut gjatë operacionit.