Metodat e anestezi gjatë lindjes


Për fat të keq, në shekullin tonë progresive gjetur shumë njerëz të cilët kategorikisht e mohojnë mundësinë e lehtësim dhimbje në punë. Shpesh nga gratë shtatzëna Kam dëgjuar fraza të egra, unë do të lindë vetë, pa anestezi. Pse disa gra që lindin për dikë për ta në qoftë se puna do të mpirë? Natyrisht, duhet të mbajnë veten! Vetëm nga anestezi bëjnë atë shumë më të lehtë.

Kuptimi i lehtësim dhimbje në punë


Sot ka shumë mundësi për lehtësim dhimbje në punë. Ana mjekësore në çështjet e anestezi është shumë e thjeshtë: procesi patologjik dhimbje që i jep qartësi e mendimit. Në disa raste, kjo është simptomë e parë dhe manifestim shqetësuese e sëmundjes dhe në këtë rast është e nevojshme për të shqyrtuar (dhe jo të tërhiqet), për diagnozën e saktë.

Por në obstetrikë çdo gjë duket krejtësisht të ndryshme. Arsyeja që ne e dimë këtë dhimbje kontraktimet e dhimbshme, e cila, që ra fjala, nuk duhet të jetë i dhimbshëm. Por vetëm sot 10% e grave në lindje të ndodhë pa probleme, që është mënyra e natyrës të përcaktuara. Pjesa e mbetur prej 90% është e dëshirueshme për të mbajtur kontraktimet anestezi. Pas luftës me dhimbjen e një gruaje lindjes është një numër i madh i forcave, të njëjtat forca që ajo nuk do të jetë e nevojshme pasiv në fazën e parë të punës, dhe e dyta kur nevoja për fëmijën në mënyrë aktive vytuzhivat. Kjo është ajo për hir të përpjekjeve për të detyruar nënat dhe mamitë rekomandojmë kontraktimet anestezi në fazën e parë të punës.

Metodat e anestezi gjatë lindjes

Spasmolithics

Këto substanca janë të njohur mirë për shumicën e grave. Efekti i tyre analgjezik shpjegohet me aftësinë për të hequr vrull muskujve një nga shkaqet e dhimbjes. Me emërimin antispasmodics nevojë tregimi veçanta fakt, prania e vrull. Shpesh ky vrull i qafës së mitrës muskujve që pengon hapjen që të çon në kontraktimet parregull dhimbshme. Efekti anestezion të përgjithshëm antispasmodic në lindje është i ulët.

Qetësuesit

Këto barna kanë një efekt qetësues të përgjithshëm. Ata nuk janë painkillers, por të ndihmojë nënat relaksoheni dhe të kapërcyer frikën. Më pak përdorimi i këtyre barnave është se ata kalojnë placentën dhe të hyjnë në gjakun dhe trurin e fëmijës.

Efektet e qetësuesit për lehtësim dhimbje gjatë lindjes është hypotonia dhe dobësi e muskujve të fëmijës në lindje, temperaturë e ulët e trupit të fëmijës dhe shtypjen e saj total të sistemit nervor qendror. Ky efekt analgjezik është i ulët, një grua në punë vazhdon të përjetojnë kontraktimet me të njëjtën fuqi si më parë të drogës.

Përdorimi i qetësuesit justifikohet vetëm kur një grua në punë për shkak të frikës dhe dhimbje trajtohen në mënyrë adekuate në fazën e parë të punës.

Analgesics narkotike

Shpesh përdoret për anestezi gjatë lindjes. Efekt analgjezik ndodh shpejt (1-5 minuta në varësi të rrugës e administratës), por nuk zgjati shumë (15-30 minuta). Aplikoni ata zakonisht në rastet kur përfundimi i punës është shumë e shumë të lodhur grua që po lind. Analgesics narkotike në një situatë të tillë, lejojnë një grua për të fjetur dhe të shërohem. E gjithë kjo grup i drogës kalojnë placentën dhe të ndikojë fetusin. Pas përdorimit të fëmijëve narkotike analgesics mund të jetë i lindur në depresion drogës për trajtimin e të cilave ka një antidot specifik (një medikament që bllokon veprimin e drogës).

Epidurals

Një nga opsionet e anestezi lokale gjatë lindjes. Një mjet anastezik lokale është injektuar në hapësirën epidurale dhe një efekt në nivel lokal në këto nerva kurrizore, në të cilën të administruara. Për ofrimin anestezi e barnave të përdorura në përqëndrime shumë të ulëta, duke ruajtur ndjeshmëri të përgjithshëm, por për të shtypur dhimbje.

Megjithë tregimet e shumta horror lindjes plagosë palcës kurrizore në epidurale e pamundur, pasi ajo përfundon shumë më lart birë (palca kurrizore është shumë më e shkurtër se sa shpinë).

Anestezi epidural ka disa avantazhe:

  • heq spazma e mitrës;
  • duke lejuar nënat për të pushuar dhe relaksohuni për 1-1,5 orë (përveç kësaj, efekti i anestezisë mund të zgjatet, nëse në fund të fazës së parë të punës është shumë)
  • asnjë mjet anastezik në gjak dhe nëna nuk ka efekt në fëmijën.

Me të gjitha aspektet pozitive mos harroni se anestezi epidural në mënyrë të konsiderueshme ul presionin e gjakut dhe rrjedhën kështu placentar e gjakut. Për të shmangur pasoja negative, kjo duhet të bëhet në sfondin e një terapi adekuate infuzion.

Dhimbje gjatë lindjes: çfarë për të zgjedhur

Metoda e anestezi gjatë lindjes së fëmijës, natyrisht, problemi obstetër. Nënat e reja mund të shprehin preferencat e tyre dhe të kërkojnë për shpjegim të arsyetuar për zgjedhjen e një metode të lehtësim dhimbje.

Në të njëjtën kohë të imponojë dhimbjen e mjekut lindjes ju me siguri nuk mund të. Por të vendosur për veten e tyre një pyetje e vështirë nëse janë apo jo anestezinë përleshjet kujtojmë se shëndetin dhe mirëqenien e fëmijës tuaj varet shumë nga se sa mirë ishte faza e dytë e fuqishme e punës. Ajo ishte në këtë periudhë, roli kryesor është luajtur nga gruaja vetë, të gjitha varet nga sa afër ajo dëgjon për ekipin e mjekëve dhe mamive, dhe sa mirë ata kryejnë. Kjo kërkon qartësinë e perceptimit, të cilat shpesh i jep dhimbje. Prandaj, në qoftë se mjeku rekomandon fuqimisht që ju të mpirë lindjen, për mendimin e tij, natyrisht, duhet të dëgjojnë.