Mekanizmi i lindjes podalik


Kursi i procesit gjenerues është i programuar nga natyra dhe zakonisht shkon në të njëjtën mënyrë.

Nëse ka ndryshime në eshtrat e legenit apo nyjet miomes që pengojnë promovimin e fetusit poshtë kanalin e lindjes, ky mekanizëm mund të transformohet disi. Por ju gjithmonë mund të nxjerrë në pah fazat kryesore.

Mekanizmi i lindjes podalik: Fazat


Faza e parë e punës përfundon me hapjen e plotë të qafës së mitrës. Nga ai moment, fetusi fillon të lëvizë nëpër kanalin e lindjes së nënës. Kjo ndodh si hapjen e mitrës nën ndikimin e perplasjeve se si ne shkojmë poshtë fëmija fitojnë karakter potuzhnoy.

  • Pika e parë lindjes mollaqe brendshme rotacionit. Fëmija u kthye në mënyrë që të përshtatet në mollaqe e tij konsumojnë pubike symphysis, dhe Grupi i dytë i coccyx.
  • Ofrimit të dytë pika (përkulje lateral të trungut) ndodh si lëvizjen e foshnjës nëpër kanalin e lindjes. Së pari, për shkak të lëvizjes progresive të fetusit është i lindur dhe mollaqe, e cila ishte mbi coccyx, dhe shoqja e saj. Trungu i fetusit me kthesë S-formë në formën e kanalin e lindjes.
  • E treta pikë shpatull Rotacioni i brendshëm dhe rrotullimi i jashtëm i trungut. Deri në fund të kësaj faze vënë shpatullat, si dhe mollaqe në fillim, një në vaginë, e dytë e coccyx.
  • Pika e katërt përkulje anësore e shpinë qafës së mitrës-kraharorit. Në këtë fazë një varëse rrobash lindjes dhe trajton.
  • Koha e pestë rotacioni i brendshëm i kokës. Gradualisht, duke kaluar nëpër zgavrën e komblikut, kreu i fetusit kryesuar përsëri në lonnogo nyjeve dhe fikse nën podzatylochnoy fossa.
  • I gjashti kokë pikë lakimi. Raportuar në kokë vaginë lakoi gradualisht nën përpjekjet e ndikimit, duke çuar në lindjen e njëpasnjëshme mjekër, gojën, hundën, kurorë dhe qafë.

Mekanizmi i punës me PREVIA këmbë ku ndalesa e parë e lindur fruta.

Karakteristikat e dorëzimit të shkeljes

Në shkeljes shumë e rëndësishme për të kryer fazën e dytë të punës për të parandaluar dëmtimin e fetusit.

Kur taktikat siç duhet në vazhdim të punës e ardhshme deri sa të fetusit është i lindur në kërthizë. Nëse vendi i lindjes saktë, mjeku duhet vetëm të mbajë fëmijën pa ofruar ndonjë përfitime.

Ky opsion lindjet në literaturën angleze quhet spontane. Incidenca e lindjes tillë në prezantim podalik varion 30-60%.

Në rast të devijimeve nga rrjedhën normale të mjekut lindjes jep manual të përdoruesit dhe për të ndihmuar fëmijën për të lindur.