Mund ta theksoj shkaktojë abort


Shkencëtarët thonë se një lidhje e drejtpërdrejtë midis stresit, sëmundje nga një fëmijë ose abort nuk ekziston. Në qoftë se nëna ime ishte shumë e shqetësuar në kohën e shtatzënisë, ajo mund të ndikojë në mënyrën se si fëmija ndihet. Por shumë psikologët thonë ndryshe.

Mund ta theksoj shkaktojë abort


Një stres i vogël nuk është në gjendje të shkaktojë një dështim. Kjo nuk do të dëmtojë fëmijën. Për shembull, frika apo ditë të vështirë në punë është vetëm një justifikim për të pushuar dhe të mos kandidojë për gjinekologu. Emocionet lehtë do të shoqërojë nënë-përgjithmonë, sepse ajo është përgjegjëse jo vetëm për veten tonë, por edhe për të qenë një bark pak.

Nëse gruaja vazhdimisht përjeton përvojën e rëndë, ajo mund të prishin metabolizmin, shkaktojnë hipertensionit, shqetësojnë ndihmon tretjen e ushqimit dhe të destabilizuar sistemin nervor. Por këta faktorë janë të shkaktojë abort. Por për të thirrur kjo varësi mund të jetë i drejtpërdrejtë.

Shenjat e stresit:

 • oreksi i ndryshuar;
 • çrregullime të gjumit;
 • përvojë në këmbë, nganjëherë lot;
 • dhimbje në trup, zakonisht në fusha të ndryshme;
 • rëndim të sëmundjeve kronike;
 • përkeqësimi i lëkurës, e flokëve dhe thonjtë;
 • Paaftësia për t'u përqëndruar.

Nëse ju keni të paktën dy nga këto simptoma, duhet të konsultoheni me një psikolog, apo mund të dëmtojë shëndetin tuaj, dhe në qoftë se dështim të mundshëm.

Si për të shmangur stresin gjatë shtatzënisë

Për të theksuar abortin nuk pezmatohet, nuk bëhet peng i saj. Shmangni përvojat, të mbajë një jetese aktive, të përpiqen për të buzëqeshje më shpesh. Nuk janë disa këshilla për të ndjehen të madh.

 1. Ushqimi i duhur. Shko në shtrat dhe të zgjoheni në të njëjtën kohë.
 2. Ndiqni mjeku dietën tuaj të rekomanduar. Hani shumë fruta dhe perime në vend të yndyrshëm dhe ëmbël.
 3. Fjetur të paktën 7 orë. Pastaj eksitim dhe ju nuk jeni frikë nga dështime.
 4. Shko në sport. Payloads shtatzënë. Nuk ka nevojë për të teproj, por shëtitjet janë gjithmonë të mira.
 5. Shmangni stresin ndihmon shëndetit të mirë. Kjo është e mundur vetëm në pushim të plotë. Përpiqen për të mbrojtur veten nga emocionet dhe puna e vështirë.
 6. Mendoni për të mirë, buzëqeshje. Funny humor përmirëson shëndetin dhe nënën dhe fëmijën e palindur. Psikologët thonë se në javën e 4 fëmija dëgjon, tha ai, kështu që këndojnë këngë, lexoni histori dhe të presin për një mrekulli, e cila ka shfaqur tashmë në jetën tuaj.

Stresi nuk shkakton abortin, por megjithatë ky fenomen nuk është shumë e këndshme, sepse nënat e reja duhet të shmangin përvoja të tilla. Mundohuni të bilancit jetën e tyre për të shtatzënisë për të lindë një fëmijë të shëndetshëm.