Mund gratë shtatzëna pijë verë


Moms Shumë pyes veten: A mund gratë shtatzëna pijë verë ?. Kështu konsiderohet nëse paraprakisht normale për të marrë një grua shtatzënë me dy gota në javë, por tani mjekët kanë ardhur në një përfundim krejtësisht të ndryshme për të cilën ju do të mësojnë në këtë artikull.

Ju mund ose nuk mund të pini verë për gratë shtatzëna


Organizata Botërore e Shëndetësisë kërkon gratë shtatzëna për të krejtësisht të heqin dorë nga të pijshëm. Por disa mjekë ende shohin rrushit cilësi të pirë ndonjë përfitim. Pra, nëse ju doni të dini nëse gratë shtatzëna të pijë verë, ju duhet së pari të kthehet në trupin tuaj. Shpesh ju mund të gjeni shembuj të tillë ku nëna gjatë shtatzënisë kishte pirë, dhe ajo kishte një fëmijë të shëndetshëm. Por pastaj të kuptohet se trupi i çdo gruaje është rreptësisht individuale, dhe mund të shkaktojë dëme të pariparueshme për shëndetin e fëmijës, dhe tjetri do të vazhdojë një jetë të lumtur.

Por atëherë ne duhet të kujtojmë se rreziku për shëndetin e fëmijës është gjithmonë aty, në qoftë se një nënë shtatzënë të marrë verë apo alkool të tjera. Sidomos ndalim të rreptë të alkoolit të vendosura në dy tremujorëve të parë të shtatzënisë, pasi ajo karakterizohet aktualisht nga formimi i një fëmije aktive.

Në qoftë se, gratë shtatzëna pijë verë, si ajo do të jetë e dobishme

Nëse ju nuk rezistojnë urdhër për të pirë verë gjatë shtatzënisë, përparësi duhet t'i jepet për verërat e kuqe të kualitetit të lartë. Por në çdo rast sasia e alkoolit të konsumuar duhet të mbetet i vogël. Besohet se dëmi nga të pijshëm verëra të cilësisë do të jetë praktikisht i padukshëm kur:

  1. Merrni atë në masën e një xhami në javë.
  2. Pini 15-17nedel pas shtatzënisë.
  3. Pijeve holluar përgjysmë me ujë.

Hulumtimi megjithatë të qarta dhe të arsyetuara në këtë fushë nuk është kryer, kështu që ju mund të besimit vetëm në fjalë. Njëkohësisht, të gjithë ekspertët thonë se pirja e alkoolit çon në penetrimin e jo alkoolit vetëm gjakun e nënës, por edhe në qumështin e saj, e cila nga ana mund të çojë në pasoja të rënda për fëmijën.

Bazuar në sa më sipër, ne mund të konkludojmë si vijon: në qoftë se ju nuk mund të pini verë gjatë shtatzënisë, çdo grua duhet të vendosë për veten e tyre individualisht. Por në çdo rast, ne nuk duhet të harrojmë se në fëmijën e palindur, madje edhe një gotë e vogël me verë është në gjendje të shkaktojë shumë probleme në zhvillimin fizik dhe mendor. Nëna e zemëruar është një kategori e veçantë, e cila pijet alkoolike janë të kundërindikuar në mënyrë rigoroze.