Mund të merrni antibiotikë gjatë shtatzënisë


Mos merrni antibiotikë gjatë shtatëzanisë? Kjo pyetje e vështirë mund të jetë përgjigjur në mënyrë pozitive, por me një numër të rezervave.

Udhëzimet për çdo antibiotik miratuar për përdorim gjatë shtatzënisë (të tilla si përgatitjet mjaft pak), nëse shprehja është vlerësuar përfitimet nga përdorimi i tejkalon rreziqet e mundshme.

Çfarë është prapa kësaj fraze të strukturuar?

  • Së pari, të gjithë antibiotikët mjaft toksike me veten e tyre.
  • Së dyti, kjo është droga të dizajnuara për të vrarë bakteret. Shkatërruar nga bakteret toksike është një faktor i fuqishëm në luftën kundër trupit të cilat kanë nevojë për shumë energji.
  • Së treti, antibiotikët nuk bëjnë dallim bakteret e keqe që shkaktoi sëmundjen, nga e mira, të cilat gjithmonë jetojnë në zorrët tona. Pra, pas trajtimit me antibiotikë do të eliminojë pasojat më të dukshme negative të këtij trajtimit gungë.
  • Së katërti, një numër i antibiotikëve jep efektet patologjike në trup, të cilat mund të themi kushtimisht, kur është fjala për të rritur dhe krejtësisht e papranueshme për të fetusit apo fëmijën e porsalindur. Për shkak se lista e antibiotikëve, të pranueshme për përdorim gjatë shtatzënisë është i kufizuar.
  • Çdo antibiotikët gjatë shtatzënisë duhet të emërohen në përputhje me mjekun i cili është shtatzënë, dhe nën kontrollin e tij të drejtpërdrejtë.

Antibiotikët dhe shtatzënia: kur medikamente nuk mund të shmanget


Shumica e grave kategorikisht refuzojnë chemo helm fëmija juaj. Megjithatë, ka një numër të sëmundjeve të cilat bëjnë pa terapi antibacterial dështojnë. Kjo patologji të tilla si pneumonia, bronkiti, pielonefrit, dhimbje të fytit, etj, sëmundjet dmth që kërcënojnë jetën dhe shëndetin, sidomos grua shtatzënë.

Dhe si praktikë obstetrik në rast të një kërcënim serioz për trupin shtatzënë, ajo së pari merr shpëtoj e shtatzënisë së tij oslablyayuschey për të luftuar infeksionin në fuqi të plotë. Pra, është më mirë për të ndihmuar trupin shpëtoj të infeksionit dhe për të ruajtur shëndetin dhe shtatzënisë.

Ka disa droga që mund të jepen pa frikë për shëndetin e fëmijës, pothuajse çdo fazë. Natyrisht, më së miri bëhet trajtim antibacterial në një spital, nën mbikëqyrjen e specialistëve dhe me mundësinë e terapisë detoxification.

Por, me përjashtim të situatave akute dhe infeksionet që kërkojnë trajtim të menjëhershëm, ka një numër të sëmundjeve ngjitëse që janë të rekomanduara për të trajtuar shtatzënisë. Kjo veçanërisht vlen për infeksionet brendaqelizore (klamidia, Mycoplasma, ureaplasma) dhe sëmundjet e natyrisht fshehur kronike (për shembull, toxoplasmosis, të cilat shumica e tyre janë të sëmurë për një kohë të gjatë nuk e di).

Sëmundje të tilla nuk është e domosdoshme për të kuruar sa më shpejt zbuluar. Pas shtatzënisë ka ndodhur në sfond të tyre. Fëmija Infeksioni tilla në shumicën e rasteve deri në dorëzimin nuk është e rrezikshme.

Një trajtim i tillë shtyhet mundësisht deri në tremujorin e tretë, kur droga antibiotik terapi lejuara gjatë shtatzënisë nuk do të dëmtojë fëmijën.

Kur antibiotikët dhe shtatzënia janë të papajtueshme

Për fat të keq mjekët, shumë pacientë besojnë se antibiotikët janë diçka e një ilaç për të gjitha sëmundjet. Dhe të emërojë veten e tyre në ato sëmundje të cilat nuk kërkojnë trajtim me antibiotikë.

Para së gjithash, ajo është në lidhje me sëmundjet virale. Pas antibiotikët veprojnë vetëm mbi bakteret dhe antibiotikët propyl për grip ose SARS-it, ju vetëm do të dobësohet trupi juaj, të privuar nga bakteret e veta dhe sistemin e kështu kryesisht imunitar, dhe kështu nuk të përmirësuar rrjedhën e sëmundjes themelore.

E rëndësishme! Përdorimi i pakontrolluar i antibiotikëve është e rrezikshme në shumë mënyra, sidomos gjatë shtatzënisë. Prandaj, kurrë nuk përdorin këto barna nuk e përshkruara nga mjeku dhe pa mbikëqyrje mjekësore.