Mund shampanjë gjatë shtatzënisë


Gruaja shqetësuar çështje zadayuschyesya shtatzënë mund të pini shampanjë? Kanë këtë arsye. Një numër i madh i studimeve dhe vëzhgimet tregojnë se abuzimi me alkoolin çon në formimin veset e ndryshme të fetusit dhe vdekjes shpesh edhe fetusit.

Si alkooli ndikon nënën dhe fëmijën


Një grua mësuar të shtatzënisë së saj duhet të kuptojnë një pikë të rëndësishme: ajo në asnjë rast nuk duhet aborti nëse merret gjatë alkoolit saj shtatzënisë. Patologjia e fetusit është shpesh rezultat i abuzimit sistematik të alkoolit. Prandaj, për të mos të shqetësuar më vonë nëse gratë shtatzëna mund të pini shampanjë, është e nevojshme që në fillim për të udhëhequr një mënyrë jetese të shëndetshme.

Në çdo kohë, shtatzënia nuk është e lejuar që të përdorin shampanjë dhe pijeve të tjera alkoolike, që nga fëmijët e tyre në fund të fundit ka vuajtur nga vonesat në zhvillimin mendor dhe reduktimin e qëndrueshëm të inteligjencës. Ajo ishte gjithashtu vuri në dukje se gratë shtatzëna që pinin shampanjë, është e vështirë për të shkuar afrim me fëmijët e tyre. Nuk janë nënat më larg nga puna se sa gratë që nuk pinë pijeve të vështirë. Prandaj, në qoftë se problemet e sjelljes së fëmijës duket, më shpesh shkaku i kësaj është përdorimi i shampanjës shtatzënë grua dhe alkoolit tjetër.

Pra, është e mundur për gratë shtatzëna për të pirë shampanjë

Deri më sot, asnjë mjek mund të them saktësisht se çfarë dozë shampanjë do të jetë i padëmshëm për gratë shtatzëna. Gjithashtu, askush nuk mund të japë një garanci absolute që edhe një gotë verë të gazuar pafajshëm nuk do të luajë një shaka mizore me fëmijën tuaj. Pra, nëse ju doni të ruani shëndetin e fëmijës, duhet t'i përmbahen rregullave të mëposhtme:

  • Mos pini pije alkoolike gjatë shtatzënisë, pavarësisht nga doza dhe lloji i alkoolit;
  • në qoftë se ju bëni të pirë shampanjë gjatë shtatzënisë, është mirë që menjëherë të konsultoheni me një mjek i cili mund të bëjë rekomandime për veprime të mëtejshme.

Mos harroni se edhe një dozë e vogël e praktikisht të padëmshme për pije mesatare person mund të jetë vdekjeprurës për fëmijën tuaj.

Ne shpresojmë se pas leximit të këtij neni pyetje mund gratë shtatzëna pirë shampanjë? E ardhmja nuk mambolshe lindin. Të gjithë duhet të kuptojnë se shtatzënia çdo hap të ndikimit të tyre në jetën e ardhshme të fëmijës, dhe rrezikun e marrëzisë fillimisht e madhe, e cila në çdo rast nuk duhet të lejohet.