Mund të bëni një x-ray e dhëmbit gjatë shtatzënisë


Dhëmbët kërkojnë mirëmbajtje të kujdesshëm dhe mbikëqyrjen e vazhdueshme. Veçanërisht pyetja akute mund të lindin me një vizitë tek dentisti në gratë gjatë shtatzënisë për shkak se gjatë kësaj periudhe trupi është shpesh mungon kalcium dhe reflektuar gjendjen e dhëmbëve. Kjo është vetëm shtrohet pyetja nëse ju mund të bëni një dhëmb X-ray gjatë shtatzënisë?

Sipas ekspertëve


Konsensusi mes shumicën dentistë, për fat të keq, nuk ekziston. Disa thonë se të gjithë pacientët e tyre në pozicionin që pajisjet moderne mund të bëjë X-ray foto të dhëmbëve, ajo nuk është aq e dëmtuar gruan dhe fetusin e saj, por të tjerët besojnë se rrezet-X nuk mund të jetë e sigurt. Secili prej mjekëve dhe do të gjejnë prova bindëse për të mbrojtur pikëpamjet e tyre. Por vendimet duhet të marrë nënën time për të bërë më të madhe të dhëmbëve të tyre të X-ray ose jo.

Metodat moderne të X-ray Siguri

Megjithatë, kohët e fundit profesionistët që bëjnë një x-ray e dhëmbit të rekomandojë pacient shtatzënë bëhet gjithnjë e më shumë. Për më tepër, një diagnozë e qartë për foto do të jetë shumë më e lehtë se sa për të bërë atë thuajse verbërisht. Ajo është gjithashtu një garanci e punë me cilësi. Por mos harroni në lidhje me faktin se shtatzënia nuk është koha kur ju mund të rrezikojnë shëndetin e fëmijës për dhëmbët e tyre. Dhe kështu që pjesa më e madhe vazhdon të mendojë deri në makinë mëson si viziohraf. Avantazhet e kësaj pajisje:

  1. Radiovisiograph elektron trare është skemë të ngushtë-e punës. Kjo është vetëm përmes një dhëmb të veçantë, kjo nuk është përhapur në pjesë të tjera dhe pëlhurë.
  2. Ray kaluar përmes dhëmbëve nuk prek barkun e gruas dhe të ketë një efekt negativ në të fetusit.
  3. Pajisja lëshon doza të vogla të rrezatimit që nuk tejkalojnë një rrezatimit të sfondit krejtësisht normale.
  4. Bëni një x-ray e dhëmbëve do të thotë të garantojë 100% të punës me cilësi të dentisti.

Në praktikë, kjo pajisje mundëson për të kryer X-rrezet e dhëmbëve edhe pa ndonjë mbrojtje shtesë. Kjo është jo vetëm të gjitha dentistë besojnë në mrekullitë e tilla.

Ende nuk X-ray grua shtatzënë duhet vetëm në raste ekstreme, të tilla si kur inflamacion mund të çojë në zhvillimin e ndonjë infeksion në gojë që mund të dëmtojë fetusin. Dhe këtu personi duhet të vendosë çdo rast individualisht. Pra, nëse ka ndonjë mundësi për të shmangur procedurën për një grua shtatzënë, ajo është e mirë për ta bërë këtë.