Shtatzënia e padëshiruar për të bërë


Shtatzënia e padëshiruar: Shkaqet


Natyrisht, shkaqet më tragjike të shtatzënia e padëshiruar mund të jetë një veprim i dhunshëm, dhe kjo shtatzënia është një rast i veçantë. Por jo të gjithë shtatzënia e padëshiruar është rezultat i dhunës.

Zakonisht shtatzënia e padëshiruar është rezultat i një marrëdhënie intime me një partner në rininë e tij, kur një grua nuk mund të lindë nga situata e brishtë financiare, moshën e tyre, në qoftë se ju doni për të përfunduar trajnimin, jetoj për veten, ose banim. Këto shkaqe ndërprerja e shtatzënisë së padëshiruar nuk është e rrallë.

Një tjetër arsye mund të jetë partner i aksidentale shtatzënisë, lover njeri të gabuar kur fëmija është e mundur të bëhet krejtësisht e padëshirueshme.

Në çdo rast, arsyet për shtatzëninë e tyre e padëshiruar dhe aborti nxjerrë morale, etike.

Por nëse shtatzënia është e padëshirueshme dhe ngre çështjen e abortit, dhe nuk janë gjithmonë shqetësime nëse ndërhyrja do të ndikojë në shëndetin e ardhshëm dhe nuk do të jepet për të mbetur shtatzënë fundit në jetën e një gruaje.

Aborti është një ndërhyrje serioze në trup, metabolizmin hormonal, një procedurë pushtuese me komplikime dhe pasojat e saj. Nuk ka aborti i sigurt, nuk i besojnë këshillat e miqve me përvojë dhe të njohurit.

Veçanërisht e vështirë është situata, kur ka ndodhur shtatzënia, ajo nuk është e dëshirueshme, por shëndeti i interrupt e saj nuk është e rekomanduar për shkak se ajo mund të çojë në shterpësi, komplikime të rënda në shëndetin. Atëherë lindja e fëmijës do të jetë një vendim i vështirë për një grua.

Nëse vendimi për të ndërprerë shtatzënitë e padëshiruara

Nëse keni vendosur të ndërpresë një shtatzëni të padëshiruar, ajo mund të jetë vetëm aborti rruga. Ajo është gjithmonë stresi serioz për trupin, sidomos shtatzënia e parë. Shumica komplikime procedurat e tilla janë inflamacion, çrregullimet hormonale në sfond, ciklit shkelje dhe si rezultat i gjithë kësaj telashe ka ndjekur lindjen e fëmijës dëshiruar.

Aborti gratë fakultative mund të kryhet në afat në 12 javë. Pas këtyre afateve për abort të jetë një tregues shumë të mirë mjekësore apo sociale, si për kushtet aborti është jashtëzakonisht e rrezikshme jo vetëm për shëndetin, por në shumë raste për jetën e një gruaje.

Për çdo abortit, nëse mini-abort me ndihmën e drogës, vakum ose abort kirurgjik curettage, ka indikacione të saj dhe contraindications, vlerësojnë rreziqet dhe për të kryer një aborti është i nevojshëm vetëm në klinika të specializuara në gjinekologu. Mjeku juaj do të kryejë një shqyrtim paraprak dhe abortin në një mënyrë që do të jetë më optimale për kushtet dhe faktorët.

Nëse aborti kryhet në kushte klandestine apo grua duke u përpjekur për të provokuar atë aborti shumë Penale dënohet me ligj, dhe jeta dhe shëndeti është jashtëzakonisht e rrezikshme dhe fatale komplikime gjakderdhje.

Ndërprerë shtatzënisë së padëshiruar, duke përdorur farmaceutike të bëra në kohë të hershme, dhe kuptimin kryesor të kësaj procedure pengon zhvillimin e progesterone nevojshme për zgjatjen e shtatzënisë. Në fakt, provokoi një abort të hershëm. Pas tij mjekësor ekzaminim dhe me ultratinguj monitorimit të nevojshme për të siguruar se veza e fekonduar dhe mitra mbetet e predha majtë.

Mini aborti apo vakum aspiratë kryer rreth javës së gjashtë të shtatzënisë, duke krijuar një presion negativ të mitrës dhe për të hequr atë duke përdorur fruta endometrial me vezë. Pas tij edhe kërkuar ekzaminim mjekësor dhe të kontrollit me ultratinguj.

Aborti përdorur expanders qafën e mitrës dhe kyuretok (scraping e mitrës) është kryer në deri në tre muaj të shtatzënisë. Kjo është më traumatike dhe të gjitha llojet e abortit, ajo siguron numrin më të madh të komplikimeve me atë një mjet të mprehtë edge hall mjekun brenda mitrës me endometrial dhe fruta me të gjitha predha vezë e tij.

Në një datë të mëvonshme, si shtatzënia e padëshiruar mund të ndërpritet, por vetëm me kushte mjekësore serioze praninë e sëmundjeve të rënda të nënës, keqformime fetale, rrethana të caktuara të veçanta. Ndërprerja e tillë është kryer në departamentet gjinekologjike e spitaleve me metoda të ndryshme, sidomos në fazat e mëvonshme janë mbajtur dhe artificiale operacion lindjes plodorazrushayuschye. Ajo është gjithmonë e vështirë trauma fizike dhe mendore për gratë që nuk mund të mos ndikojnë në shëndetin e ardhshëm.

Për të reduktuar të gjitha efektet negative në minimum, ju duhet me kujdes të përgatiten për procedurën e abortit, të kalojë provimin e nevojshme dhe të vëzhguar nga mjeku pas operacionit. Një më të mirë, sigurisht, do të përpiqen për të shmangur abortin, sepse fëmija është i lindur është një mrekulli.