Shtatzënia ri pas lindjes së fëmijës


Gji i rregullt është përdorur shpesh si një metodë kontraceptive. Megjithatë, ajo në mënyrë efektive në 6 muaj pas lindjes, me kusht që fëmija do të marrë vetëm qumështin e nënës dhe në qoftë se ajo nuk është përdorur dalë (biberon apo një shishe me bedel).

Qumështi i gjirit zvogëlon deri në një masë aftësinë për të krijoj edhe në qoftë se ovulacionit. Në shumicën e rasteve, kjo është vërejtur tepër e shkurtër për të shpëtuar lyuteynovaya fazën e shtatzënisë.

Kur rreziku vozrastaeet e gjetjes shtatzënë pas lindjes


Rreziku i shtatzënisë rrit në 6 muaj pas lindjes së fëmijës pavarësisht nëse ushqyerit gruaja gji apo jo. Në 7-8 javët e shërimit përfundon endometrium.

Brenda 6 javë lindjes nekormyaschih 15% dhe 5% te gjirit lactating grave kanë ovulated jashtë veze nga vezores. Jashtë ovulacionit shtatzënisë ndodh në mes të çdo cikli menstrual.

Prandaj, në qoftë se përdoret si një kontraceptiv vetëm metodë laktacioni amenorrhea, por nuk i përmbahet kushteve të përcaktuara më sipër, rrezik të lartë për të marrë shtatzënë përsëri së shpejti pas lindjes.

Shtatzënia pas lindjes: të jesh apo të mos jetë

Nëse shtatzënia ka ndodhur tashmë, shumë gra përqendruar vëmendjen e tyre në dobësi e kësaj situate:

  • e vështirë, por me dy më të vështirë;
  • trupi është e vështirë për të trajtuar, trupi nuk ka rifilluar ende pas lindjes;
  • Familja vështirësi financiare.

Megjithatë, në qoftë se ju shikoni nga afër, plus shumë më shumë:

  • ju e dini se si të kujdesen për fëmijën, si për të ngritur prodhimin e qumeshtit;
  • gjithë shtatzënisë ju në shtëpi (ju jeni në pushim të lindjes), të jetë në gjendje të ecin, të marrë frymë e ajrit të freskët, nuk ulen në vendin e punës në një zyrë të zihet fryma apo punë të rrezikshme;
  • nga më të vjetër të rinj endacak masë fëmijë dhe sende të tjera;
  • Fëmijët, kur të rriten pak, do të luajë së bashku;
  • Nëse keni ndërmend të japë planin e lindjes është e përfunduar përpara afatit, nëse jo tejkaluar.

Sigurisht, u dyfishua me dy fëmijë dhe kujdeseni, por pas disa viteve të vështirësive, as mend. Përveç kësaj, shteti paguan një udhëzues të madhe monetare për lindjen e fëmijës së saj të dytë dhe të kapitalit të nënës.

Mos u shqetësoni: trupi duhet të shërohet plotësisht, por më vonë pas një shtatzëni të re.