Prindërit duhet të jenë të pranishëm në lindje


Për t'iu përgjigjur pyetjes nëse do të marrë pjesë në babanë e tij në lindje, prindërit duhet të përparojnë tyre.

Është e nevojshme për të dëgjuar dhe mbështetësit dhe kundërshtarët e këtij vendimi dhe të marrë qëndrimin se palë të veçantë të afërt.

Është e rëndësishme të kujtojmë se të diskutuar mundësinë e punës së përbashkët është e mundur vetëm pasi që e keni diskutuar këtë me mjekun tuaj, duke respektuar një grua shtatzënë.

Argumentet për praninë e babait në lindje


Përkrahësit e dorëzimit të përbashkët argumentojnë se kjo situatë natyrisht. Dikur, kur nënat janë të detyruar shpesh të ishte dikush i afërt, dhe për shumë gra, babai i personit të afërt e fëmijës për të cilin ata besojnë në mënyrë të pakushtëzuar.

Kur babai i fëmijës është i pranishëm në lindje, shumë gra shtatzëna janë të qetë të ndjehen si mbrojtje e zakonshme dhe jemi të bindur se burri i tyre i ndihmon ata të merren me të gjitha sfidat e ardhshme.

Pro është fakti se gjatë lindjes së fëmijës shumë gra në gjendje të kontrollojë situatën si ata do të donte, dhe pastaj babai i fëmijës mund të veprojë si Dole person i cili ofron mbështetje jo vetëm morale, por edhe interesat yuridicheskipredstavlyayuschiy të nënës dhe fëmijës.

Duke iu drejtuar përfaqësues ligjor, me një plan të lindjes dhe duke ditur se çfarë të ardhmen do të donte që të ketë, ai do të vendosë mbi mundësinë e veprimeve të caktuara të personelit mjekësor në ato momente kur një grua në punë nuk është në gjendje për të bërë atë veten.

Kjo është një argument emocional i mbështetësve të pranisë së babait në lindje është se misteri familja e bashkuar e lindjes, gjithmonë mbetet një lidhje të veçantë.

Argumentet kundër pranisë së babait në lindje

Kundërshtarët theksojnë procesin e lindjes përbashkët fyzyolohychnost gjakut ekstreme, lëngu amniotik, ndoshta urina pavullnetshme dhe feces, procesi i detajuar i natyrshëm e gjithë kjo mund të reduktojë dëshirën seksuale tek burrat për gratë në të ardhmen. Përveç kësaj, shumë njerëz janë rritur në një mjedis kulturor që e konsideron praninë e babait në tabu lindjes.

Profesionistët mjekësorë shpesh kundërshtojnë praninë e prindërve në lindje, ashtu siç pritet prej tyre nuk ndihmojnë në këtë proces, dhe më shumë nxitim, stresi, pengesa të caktuara. Ndonjëherë, edhe dëshira për të bërë partnerin më të mirë mund të sjellë konfuzion në sallën e lindjes.

Jo shumë kohë më parë, kundërshtarët e punës së përbashkët të kenë argument të fuqishëm në favor të tyre nga komuniteti shkencor. Sipas hulumtimeve nga shkencëtarët francezë, prania e babait në lindje shpesh i bën ata të vështirë dhe të dhimbshme për femrat, si nëna fillon të rritet në adrenalin dhe rënie oksitocin. Këto hormone ndikojnë në frekuencën dhe fuqinë e kontraktimet e mitrës.

Ajo do të duket se një argument bindës, por jo edhe aq e qartë. Edhe studiuesit bien dakord se vëzhgimet e tyre janë të vërteta vetëm nëse partneri bën travail më shumë përvojë dhe në praninë e tij ajo nuk mund të pushojnë, dhe kjo është vetëm një çështje e perceptimit individual.

Si për të bindur një lindjes marrë pjesë partner

Në qoftë se ajo nuk e ndajnë entuziazmin e partnerit dhe kundër pranisë së tij në lindje, njeriu më dëgjojnë atë. Pas të gjitha, ajo dhe kreu fëmija në këtë situatë. Mos i detyroni nëna e ardhshme nervor.

Nëse armikut prind lindjes zakonshme, ju mund të përpiquni për të parë nëse reagimi i tij është i fshehur pas një nga frikat kryesore, fitojnë prindërit e ardhshme në periudha të tilla.

Në mënyrë tipike, meshkujt kanë frikë nga:

  • nuk përballen me ta gjatë lindjes;
  • të ndjehen të padobishme.

Nëse frika e parë është argumenti më i fortë kundër, si një person i cili më parë ka frikë të gjakut, dhimbje, detaje fiziologjike, mezi në gjendje për të përballuar me ta në momentin më vendimtar, ky i fundit mund të apelohet.

Nëse një grua dëshiron të pranishëm partnerit në lindje, ajo mund të tregojë prindërve se sa e rëndësishme e lehtë për faktin se ajo i ngushtë, edhe në qoftë se ai nuk mund të ndihmojë e saj me diçka konkrete. Ndoshta ai dëgjon të saj dhe të bien dakord për të marrë pjesë në lindjen.