Në metodat shtëpi të shkaktoj punës


Obstetër janë ende mjaft skeptik për shumicën e metodave jo-drogës të shkaktoj kontraktimet paralindjes

Nuk ka mënyra të provuar të drogës pa për të nxitur fillimin e punës natyrisht - tha Elizabeth Stein, certifikuar infermiere-mami, pronari i një shërbimi të kujdesit telefonik në Nju Jork. Pyetni maminë tuaj. Të vetmet metoda të sigurta dhe të besueshme të induksionit të punës përfshijnë ilaçe administruara drejtpërdrejt në klinikë. Pothuajse çdo gjë tjetër është vetëm bestytni, nuk kanë gjasa për të ndihmuar në të mirë dhe në të keqe - dëme. Pak alternativa duken premtuese. Ekspertët ende duke hetuar ata.

Akupunkturë si një mjet për kontraktimet stimuluese


Në disa rajone të Azisë, akupunkturë, ose akupunkturë për shekuj të përdorura për të filluar procesin e përgjithshëm. Shkencëtarët e Universitetit të Karolinës së Veriut ka kryer një studim për të provuar nëse këtë metodë disa përfitime reale. Eksperimenti u ndoq nga 56 gratë në shtatzëni 39,5-41 javë (40 javë të plotë shtatzënisë plotë-gjatë). Një grup ka mbajtur tri seanca të akupunkturës dhe grupi tjetër nuk është bërë në të gjitha.

Në 70% të pjesëmarrësve të studimit të cilët kanë kaluar procedurën, përleshjet shpërthyen pa ndërhyrjen mjekësore. Ky rezultat mund të krahasohet me 50% të atyre që morën trajtim standarde. Gjithashtu, gratë në grupin e parë ishin më pak në rrezik që të ketë një fëmijë nëpërmjet cezariane seksionin 39%, krahasuar me 17%.

50% Ne kemi arritur për të reduktuar incidencën e cezariane, tha studiuesi Terry Harper, MD. Mis Harper, i cili tani është duke punuar në problemet praktike të mjekësisë fetale, gjithashtu tha se studimi ishte i vogël dhe ka nevojë për punë shtesë. Ajo shpreson se akupunktura mund të ndihmojë një herë shumë gra lindin natyrshëm.

Studimi shfaqet në çështjen gusht të publikimit TheJournalofMaternal-FetalandNeonatalMedicine 2006. Aktualisht, zhvilluar studim më të gjerë, edhe në Universitetin e Karolinës së Veriut.

Mund seksi stimulim të tkurrjes së?

Një tjetër metodë që ka marrë një vlerësim pozitiv të mjekëve dhe obstetër. Ju mund të filloni lufton të shkaktojë në të njëjtën mënyrë me të cilën ju bëhet shtatzënë seksit.

Unë këshillojnë pacientët e mia për të bërë atë të gjithë kohën - tha Terry Harper. Edhe pse nuk ka prova se seksi në fakt mund të shkaktojnë fillimin e punës, nuk është arsyeja pse ajo është ende e kjo mund të ndodhë. Seksi ndihmon lirimin prostaglandin gjakut të cilat janë identike me ato medikamente që ne të futur për të filluar luftën. Nga kjo nuk ka asgjë të keqe, dhe për këtë arsye një vlerë të provoni.

Mendoj se seksi është një ide e madhe - pajtohet E. Stein. Por ne duhet të bëjmë në qoftë se uji ka shkuar, dhe nëse mjeku juaj apo mamia kundër. Ajo gjithashtu vë në dukje se është e rëndësishme që njerëzit të eyakulyuvav vaginë të brendshme. Që spermë përmban prostaglandins që stimulojnë qafën e mitrës ... kjo mund të çojë në rënien e saj dhe përleshjeve.

Metoda të tjera të kontraktimet inducing

Në lidhje me svatok paralindjes përshkruar metoda të tjera të marra të përziera komente ekspertë gjinekologjisë. Apo nuk ka prova për të mbështetur ato, ose ata mund të veprojnë, por në një rrezik të caktuar. Nëse keni ndërmend të provoni një nga këto metoda, së pari konsultohuni me mjekun ose maminë.

Shëtitje të gjata: Mirë si një shtesë stërvitje - Komentet T.Harper - Megjithatë, unë nuk mendoj se kjo mund të kontribuojë në fillimin e punës.

E.Shtayn më kritike. Ecni mirë, por unë jam kundër të gjata, shëtitjet rraskapitës. Mos qasje fillimin e punës lodhur.

Ushqime pikante: lidhja e drejtpërdrejtë midis stomakut dhe mitrës nuk është. Pra, ne nuk duhet të mendojmë se një lloj ushqimi të veçantë mund të stimulojë kontraktimet. Unë kurrë nuk kam vënë re ndonjë gjë si kjo - thotë T.Harper.

Ketamine: E.Shtayn ndonjëherë të rekomandojë marrjen e një sasi të vogël vaj pluhur pas 38 javëve të shtatzënisë. Në mitër ndodh ekspozimit të drejtpërdrejtë. Ndikimi i tërthortë, nëpërmjet zorrë, e cila ushtron presion mbi mitër. Në çdo rast, kjo punon vetëm kur trupi është i gatshëm për të lufton.

Megjithatë, T.Harper thotë se nuk ka prova serioze që vaj pluhur mund të stimulojë punës. Ketamine shkakton diarre të tmerrshme. Unë nuk rekomandoj duke e përdorur atë, pasi ajo mund të çojë në dehidratim nënës.

Klopohon racemose Disa gra përpiqen të shkaktoj punës duke përdorur këtë fabrikë, por mjekët paralajmërojnë kundër përdorimit të këtij barishte, pasi ajo përmban phytoestrogens, komponentët mund të shkaktojë bllokimin e enëve të gjakut. Në përgjithësi, unë klopohin kjo nuk ngjallin shumë besim - tha T.Harper. Ai ende është kuptuar sa duhet.

Evening aguliçe naftës: Një tjetër ilaç bimor, vaj aguliçe mbrëmje, ka marrë mbështetje të madhe. Ajo përmban një shenjë paralajmëruese e prostaglandins, të cilat ndihmojnë të përgatisë qafën e mitrës për punë. Ka një probabilitet të lartë që aguliçe mbrëmje naftës vërtetë identifikon prostaglandins - tha T.Harper. Por ne kemi nevojë për hetim më të detajuar.

Stimulimi i drogës i aktivitetit të punës

Nëse lindjes u emërua ditë, mjeku juaj ose mamia mund të rekomandojë që të iniciojë fillimin e lindjes në spital. Harper utochnyayaet se pacientët me rrezik të lartë zakonisht kryhet lindjen artificiale shumë afër apo gjasa për të dhënë pak më parë. Në pacientët me rrezik të ulët pragun absolute prej 42 javësh. Pas kësaj periudhe, rreziku i fetale dyshe.

Procesi i inicimit lindjen artificiale zakonisht fillon me administrimin e prostaglandin. Ky hormon zbut qafën e mitrës dhe të përgatisë atë për përpjekjet. Prostaglandin mund te projektuar ne formen e tabletave, ose futur drejtpërdrejt në vaginë, qafës së mitrës. Nganjëherë kjo është e mjaftueshme për të filluar punën.

Nëse prostaglandina nuk ishte e mjaftueshme, hapi tjetër i administrimit pitocin, një formë sintetike e oxytocin. Ky hormon stimulon qafën e mitrës, është zbuluar dhe gati për të filluar përpjekjet. Për të hyrë papërgatitur Pitocin qafës së mitrës ende se goditi mur guri. Shumica e ekspertëve rekomandojnë duke filluar me futjen e prostaglandinave për të përgatitur qafën e mitrës.

Pozita e pritur

Ndërsa i afrohemi në kohën e lindjes së fëmijës, shumë çifte gjithnjë duan të luftojnë së shpejti filloi, kështu që ju mund të shihni tashmë, së fundi, një fëmijë.

Njerëzit shpesh nuk e kuptojnë se sa e mahnitshme mund të jetë e lindjes vështirë - thotë Stein, dhe se si mund të gomave të porsalindur. Ai rekomandon më kursimit të energjisë, nuk bie në qafë vetë planet për të përshpejtuar shpërndarjen.

Pra, në vend të ulen në internet dhe të përpiqen për të fjetur, ende mund të!