Shenjat e fekondimit


Edhe pse shenjat që tregojnë për një vezë pllenohet, shfaqen vetëm në disa gra, ata duhet të dinë në lidhje me secilin. Në fund të fundit, sa më shpejt një grua mëson të shtatzënisë, më shumë të ngjarë se do të jetë në gjendje për të përshtatur stilin e jetës tuaj në përputhje me rrethanat në pozitë interesante.

Simptomat, të cilat paraqiten për të vonuar menstruacioneve


Fekondimi është bashkim i gamete meshkuj dhe femra.

Sigurisht, tipar kryesor i fekondimit dhe shtatzënisë është për të ndaluar menstruacioneve. Por në qoftë se akti seksual u zhvillua në fillim të ciklit menstrual, dhe prania e tyre duhet të presë disa javë, ju mund të paguani vëmendje për simptomat e mëposhtme:

  • ndjeshmëri të gjirit;
  • zvarritje ndjesi në bark të ulët;
  • ndryshojë në temperaturën e trupit basal.

Të gjitha këto shenja mund të jenë simptoma të konceptimit dhe proceset e tjera në trup. Prandaj, një përkufizim më të saktë është e nevojshme të përdorë testet mjekësore. Analiza e besueshme në këtë drejtim për të përcaktuar nivelin e HCG (Gonadotropin chorionic njeriut). HCG ngritur është një simptomë e rëndësishme e fekondimit.

Simptomat që ndodhin pas menstruacioneve vonesë

Fertilizimit, karakteristika të cilat shfaqen në ndodhjen e toksicitetit, lodhje, urinim i shpeshtë, mund të marrin deri në 6 orë. Për të arritur vezë isha i vogël, sperma duhet të kalojë një rrugë të vështirë. Një grua nuk mund të mendoj se trupi i saj është një mrekulli, derisa ta gjejë në simptomat e para të konceptimit.

Tipar mujore ndërprerjen, të cilat mund të jenë rezultat i fertilizimit e procesit në femra. Kështu që nëse hëna nuk ka ardhur për disa ditë (sidomos me ciklin e rregullt) duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Mjeku do të ngjarë të dërgojë testet dorëzohen dhe ultratinguj.

Nëse ka ndodhur fertilizimi, prania e vezën në mitër, e cila mund të shihet në këtë studim, nuk është një shenjë e pamohueshme e shtatzënisë. Nëse një vezë pllenohet nuk është visualized, por ka shenja të tjera të konceptimit mund të supozojmë një shtatzëni ektopike.

Fertilizimit, shenja të cilat mund të jenë të ngjashme me simptomat dhe proceset tjera dhe fenomeneve në trupin e femrës është i jetës së re. Ndjenja çdo grua e thjesht personale, por është e rëndësishme që të jenë në gjendje të dëgjoni me trupin tuaj.