Plakja e placentës


Trupi i veçantë i quajtur placentën, i cili ndodh vetëm gjatë zhvillimit të fetusit. Placenta është e nevojshme për lidhjen e nënës dhe fëmijës dhe të japë atë për pak e fundit të ushqyesve dhe oksigjenit.

Përveç kësaj, placenta vepron si një filtër biologjik nuk kalojnë në fetus substancave të rrezikshme dhe të dëmshme, mikrobet dhe viruset, medikamente (edhe pse jo të gjitha), placenta rrjedhin produkte metabolike si fëmijë dhe dioksidit të karbonit.

Plakje e parakohshme e placentës quajtur paraqitjen e ndryshimeve të rregullta në të, por ata që kanë nevojë të zhvillohen në një datë të mëvonshme shtatzëni normale.

Modelet e rritjes dhe plakjes së placentës


Me rritjen dhe zhvillimin e fetusit dhe placentës duke shtuar shtatzëninë e parë aktivisht zhvillon dhe rritet. Pastaj, në një periudhë të caktuar ajo ndalon rritjen e saj, dhe ajo ndryshon fillojnë të ndodhin që mund të shihet gjatë ultrazërit.

Sipas këtyre ndryshimeve mjeku mund të vlerësojë pjekurinë e placentës dhe gjendjen e përgjithshme të fetusit ose placentë edhe ajo ushqen.

Procesi i maturimit të placentës krejtësisht natyrore dhe logjike: ai do të plaken para dorëzimit të, sipas një teorie, drejtuar atyre.

Por kjo është krejt tjetër gjë kur placenta fillon të pjekur dhe të rriten kushtet vjetra përpara fiziologjike. Në raste të tilla, kjo është plakja parregullt apo e parakohshme e placentës.

Në një shumë të hershme fëmijë placental plakjes fillon nedootrymuvaty kishte nevojë për ushqim dhe oksigjen në sasi të mjaftueshme. Kjo çon në probleme në zhvillimin e fetusit, ajo është e vonuar, shteti i formuar hipoksi fetusit, i cili mund të shkaktojë probleme me fëmijën gjatë lindjes ose në fazat e mëvonshme të shtatzënisë.

Nëse ju gjeni plakjen e placentës në disa gratë shtatzëna në faza shumë të hershme mund të kërkojnë shtrimin në spital dhe ekzaminim të plotë, trajtim shtesë dhe parandalimin e komplikimeve në lindjen e fëmijës.

A është e rrezikshme të plakjes placentën? Mos u shqetësoni shumë, edhe në qoftë se ju do të gjenden si kjo do të thotë vetëm një rënie të lehtë në funksionalitetin e saj.

Po, placenta zero pjekurinë e aftë për rritje, por me pjekurinë e parë ajo duhet të rritet mund të jetë shumë i kufizuar, por të pjekur aktive. Në fazën e dytë të pjekurisë rritet placenta nuk mund, dhe kështu furnizimin e oksigjenit dhe ushqyesve rritje, nëse është e nevojshme, nuk do të jetë në gjendje për të.

Maturimi dhe plakjes placentë

Ka katër maturimit themelor i placentës.

  1. 0 shkalla e pjekurisë të jetë 30 javë shtatzënë. Në qoftë se kjo rezulton në 30 javët e plakjes shkallën 1 nuk është një fatkeqësi, por nën mbikëqyrje mjekësore dhe ju ndoshta do të përshkruajnë teste shtesë.
  2. Niveli 1 është pjekuri normale për 31-34 javë të shtatzënisë. Zakonisht plakjes placenta gjetur ultratinguj skrynynhovom tretë në 32 javë. Ky term mund të tregojë shkallën e plakjes placentës 2 ai do të kërkojë monitorim më dinamike të mbetur shtatzënë. Zakonisht kjo ndodh pas SARS-it, ose në qoftë se një grua pi gjatë shtatzënisë. Për të sqaruar fetusit ju emërojë CTG fetusin dhe për të përcaktuar se sa e plakjes placenta ndikon fëmijën dhe nëse do të trajtojnë ty.
  3. Placenta Niveli 2 është përcaktuar maturimit është normale në periudhën 35-39 javë. Rrezikshme do të identifikojë vetëm plakjen e placentës në afat 3 para 37 javë më pas duhet të adresojë çështjen e rodorazreshenyy hershme për fëmijën nuk vuajnë nga hipoksi.
  4. Placenta Niveli 3 maturim duhet të ndodhë pas 37-38 javë. Por edhe placenta para kohe plakjes nuk do të thotë se ajo pushon për të përballuar me përgjegjësitë e tyre, zakonisht me placentë e grave të lindë fëmijë krejtësisht të shëndetshme dhe normale.

Ajo gjithashtu të vonojë plakjen e placentës, dhe kjo nuk është e mirë. Zakonisht placenta papjekur lindur fëmijë me aftësi të kufizuara dhe anomalitë.

Plakjes Pse placentë

Shkaku plakje e parakohshme e placentës bëhet tepër e tensionuar puna e saj, të tilla si pirja e duhanit një nënë të ardhmen. Pastaj placenta duhet të punojnë shumë e vështirë për të siguruar mbrojtjen e fëmijës nga efektet negative të nikotinës dhe toksina.

Një situatë e ngjashme ndodh në qytete të ndotura apo sëmundjet industriale në femra. Gjithashtu placenta do të punojë intensivisht me mamin gabuar dietë apo sëmundjeve infektive.

Këto forcë të tepruar të zbrazë placentën, dhe për këtë arsye më të shpejtë të veshin dhe të plakjes.

Shkaqet plakjen e parakohshme e placentës mund të bëhet patologji të toksikoz shtatzënisë, oligohydramnios dhe polyhydramnios, dhe sëmundje kronike të zemrës dhe dështimin e veshkave, hipertension të mushkërive.

A është e mundur për të trajtuar plakjes placentën

Nëse vëreni shenjat e plakjes së parakohshme e placentës çdo mjek zhvillon një trajtim regjim të veçantë, bazuar në statusin e grave, ushqimin e saj, mënyrën e jetesës dhe shumë faktorë të tjerë.

Qetë projektuar dhe marrja e vitaminave, përdorimi i drogës dhe trental Courant, duke ecur dhe pasurimin e oksigjenit në gjak. Është e rëndësishme për të lehtësuar punën e placentës dhe fetusit për të siguruar ushqim të mirë.