Trajtimi i lythat me azot


Lythat ndodhë në njerëz të të gjitha moshave dhe gjinisë. Kujdes është dështimi i tyre për higjienën personale, por ende faktori kryesor i kontaktit të tyre ndodhjes me një person të sëmurë. Sëmundje patogjen papillomavirus humane.

Ndoshta vetë-infeksion, ndërsa duke u përpjekur për të hequr lythat e tyre virusi përhapet në lëkurë të shëndetshme.

Periudha e inkubacionit të sëmundjes varet nga reaktivitet imun. Me lythat ulët imunitetit të ndodhë pothuajse menjëherë pas infektimit me virus në lëkurë. Në raste të tjera, kjo periudhë është vonuar për disa muaj. Grimcat virale ndikojë qelizat e lëkurës, për të forcuar ndarjen e tyre, duke shkaktuar formimin e lezioneve gunga karakteristike e masave me brirë në sipërfaqe.

Një nga metodat moderne të luftimit lythat - azotit trajtim.

Llojet e lythat


Më të zakonshme janë (vulgare) Lythat e zakonshëm. Ata janë të përafërt, i tmerrshëm mbi elementet mish-ngjyrë të lëkurës. Zakonisht ata janë të vogla. Gishtat e prekura më së shpeshti, dorsum e dorës.

Rinia (banesë) Lythat ndodhin në fëmijët e moshës shkollore fillore dhe të pubertetit. Nodules Flat qetë mund të arrijnë madhësi të konsiderueshme, shpesh mjaft shumë. Ka kryesisht lythat në lëkurën e duarve, e sipërme sup brezin në fytyrën e tij.

Lythat shputës ndodhin në thembra e në ato vende që janë më presion kur ecin. Ky gjerë thellë elemente pista gri. Sipërfaqja e tyre është e mbuluar gjithmonë me shtresa masive brirë, mjaft të dhimbshme.

Lythat gjenital (lythat anogenital) kryesisht tek të rriturit si sëmundjet seksualisht të transmetueshme. Elementet e butë, rozë, kanë tendencë të shkrihen. Shpesh ka nyje përhapjes. Me imunitet të ulët janë aq të mëdha sa mund edhe të mbyllë hyrjen e vaginës.

Cryodestruction Lythat: Trajtimi i azotit

Lythat Heqja mund të jenë disa mënyra. Një nga më popullor tani është heqja e nitrogjen të lëngët. Azot bëhet likuid në një temperaturë prej -195 gradë, kështu që është në gjendje të ngrirë indet, dhe metodë quhet cryosurgery. Metoda Maloboleznennyy dhe është i përshtatshëm edhe për fëmijët.

Procedura është si më poshtë. Në shkop druri plagë shtupë pambuku që është zhytur në një balonë me nitrogjen të lëngët. Maja e shtupë në mënyrë të vendosur me presion për të mbajtur lez dhe të mbajë 20-30 sekonda. Kujdes duhet të tregohet në mënyrë që të azotit nuk ishte në indet përreth të shëndetshme për të shmangur djegiet.

Nën ndikimin e ulët bardhë lez temperatura. Ky është një sinjal për të ndaluar procedurën. Disa orë në këtë vend nuk është një flluskë e lëngjeve që brenda pesë deri në shtatë ditë thahet për të formuar kore. Pas rreth dy javësh, ajo zhduket, duke i ekspozuar vendin trëndafili, e cila shpejt zhduket.

Për të krejtësisht të hequr lythat mund të kenë nevojë më shumë prej procedurave të mëposhtme. Kjo është veçanërisht e vërtetë Lythat shputës thellë. Komplikimet pas heqjes së azotit në të drejtën e procedurave janë të rralla.

Megjithatë, heqja e thjeshtë e nodules në infeksionit papillomavirus nuk është e mjaftueshme, sepse pa trajtim të drogës është një probabilitet të lartë për rikthim.

Një rëndësi të madhe në sigurimin e terapisë korrigjimin e statusit të imunitetit, si lythat shpesh ndodhin në sfondin e imunitetit të reduktuar. Për këtë qëllim imunomodulatoreve. Përveç kësaj, përdorni agjentëve antivirale që veprojnë direkt mbi shkakun e sëmundjes. Shpesh kjo interferon mjekim. Ata të rritur rezistencën e qelizave ndaj efekteve të virusit dhe aktivizuar sistemin imunitar për të luftuar atë.